Obavijesti

Sport

Komentari 18

VIDEO Najluđa utakmica sezone u La Ligi! Sedam golova i slavlje Girone nad Atleticom u 91.!

VIDEO Najluđa utakmica sezone u La Ligi! Sedam golova i slavlje Girone nad Atleticom u 91.!
3

Alvaro Morata zabio je hat-trick, VAR mu je poništio i četvrti, ali ni to nije bilo dovoljno da Cholovi ratnici osvoje bod na gostovanju kod senzacije La Lige

VIDEO

Nogometaši Girone ostaju u 'mrtvoj utrci' s Real Madridom i nakon 19. kola španjolskog prvenstva, u kojem su pred svojim navijačima svladali madridski Atletico s 4-3 (3-2) u ludoj utakmici prepunoj preokreta. 

Girona - Atletico Madrid 4-3

Već u 2. minuti dvoboja domaća momčad je povela pogotkom Valeryja Fernandeza. No, u 14. minuti je Alvaro Morata izbjegao zaleđe i postigao izjednačujući pogodak, prvi od tri koja je postigao u ovom dvoboju.

LaLiga - Atletico Madrid v Getafe

Girona je ponovno povela u 26. minuti golom Brazilca Savija, da bi u 39. minuti nizozemski veteran Daley Blind povećao prednost domaće momčadi na 3-1. Morata je u 44. minuti ponovno pogodio i smanjio zaostatak Atletica, da i samo dvije minute poslije još jednom zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.

No, u 54. minuti je 31-godišnji španjolski napadač bio u dozvoljenom položaju i 'hat-trickom' izjednačio na 3-3.

Taj je rezultat stajao do prve minute sučevog dodatka, kad je Ivan Martin iz kaznenog prostora, okružen obrambenim igračima Atletica, uspio uputiti lukav udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Jana Oblaka za veliko slavlje na stadionu Montilivi.

LaLiga - FC Barcelona v Girona

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Girona se tako s 48 bodova opet izjednačila s vodećim Real Madridom koji je na domaćem terenu svladao Mallorcu s 1-0. Ove dvije momčadi bježe 10 bodova trećeplasiranom Atleticu i Barceloni, s time da katalonska momčad ima utakmicu manje.

Kapetan Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić bio je asistent za jedini pogodak kojim je njegova momčad na stadionu Santiago Bernabeu svladala Mallorcu i došla do 15. pobjede u ovoj sezoni LaLige.

Modrić je u 78. minuti uputio ubačaj iz kuta na glavu njemačkog braniča Antonija Ruedigera za njegov prvi gol u ovoj sezoni LaLige. Kapetan Reala je igrao do 85. minute.

VIDEO Modrić doveo Real do pobjede sjajnom asistencijom. Bernabeu mu je opet zapljeskao
VIDEO Modrić doveo Real do pobjede sjajnom asistencijom. Bernabeu mu je opet zapljeskao
Ancelotti otkrio plan za Luku: 'Modrić sam odlučuje o svemu'
Ancelotti otkrio plan za Luku: 'Modrić sam odlučuje o svemu'

U isto vrijeme je Celta Vigo ugostila seviljski Betis i duboko u sučevom dodatku došla do pobjede od 2-1, iako su gosti iz Andaluzije poveli već u 6. minuti pogotkom Aitora Rubiala.

Celta je izjednačila u 16. minuti, kad je Iago Aspas realizirao kazneni udarac. Konačnih 2-1 u šestoj minuti sučevog dodatka na kraju dvoboja postavio je 19-godišnji Šveđanin Williot Swedberg.

Celta je ovom pobjedom došla do 16 bodova i izašla iz zone ispadanja popevši se na 17. poziciju. Betis, koji će u veljači biti suparnik zagrebačkom Dinamu u 1/16 finala Konferencijske lige, doživio je treći poraz u ovoj sezoni LaLige i s 28 bodova se nalazi na sedmom mjestu.

Nogometaši Granade došli su do prve pobjede od 21. kolovoza ove godine svladavši Cadiz s 2-0 (1-0). Vodstvo Granadi je u 22. minuti donio bivši igrač zagrebačke Lokomotive, albanski napadač Myrto Uzuni, a za konačnih 2-0 strijelac je bio Bryan Zaragoza u 70. minuti.

Gostima iz Cadiza je u dodanom vremenu prvog dijela glavni sudac Juan Luis Pulido dosudio kazneni udarac, ali je na intervenciju VAR-a pregledao snimku i poništio svoju prvotnu odluku. VAR mu je pomogao da u 54. minuti pokaže crveni kartona napadaču Cadiza Rubenu Sobrinu, zbog toga što je u duelu bez lopte šakom udario suparničkog igrača.

Drugom prvenstvenom pobjedom, nakon niza od 10 poraza i pet neodlučenih ishoda, Granada je došla do 11 bodova, ali je i dalje na predzadnjem mjestu. 

Španjolska - 19. kolo

  • Granada - Cadiz            2-0 (Uzuni 22, Zaragoza 70)
  • Celta Vigo - Betis         2-1 (Aspas 16-11m, Swedberg 90+6 / Ruibal 6)
  • Real Madrid - Mallorca     1-0 (Ruediger 78)
  • Girona - Atletico Madrid   4-3 (Valery 2, Savio 26, Blind 39, I. Martin 90+1 / Morata 14, 44, 54)
  • Osasuna - Almeria          (čet, 17.00)
  • Sevilla - Athletic         (čet, 19.15)
  • Las Palmas - Barcelona     (čet, 21.30)

Odigrano u utorak:

  • Getafe - Rayo Vallecano    0-2 (Camello 45+1, 47)
  • Real Sociedad - Alaves     1-1 (Zubimendi 90+6 / Rioja 76-11m)
  • Valencia - Villarreal      3-1 (Jaremčuk 4, Pepelu 27-11m, 57-11m / Moreno 73) 
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius