Obavijesti

News

Komentari 4

VIDEO Milanović s broda pratio vojnu vježbu OSRH-a kod Žirja: 'Mornari, čuvajte naše more!'

VIDEO Milanović s broda pratio vojnu vježbu OSRH-a kod Žirja: 'Mornari, čuvajte naše more!'
24

Izvodili su tijekom vojne vježbe brojne složene vojne operacije, uključujući topnička gađanja ciljeva na moru i u zraku, operacije pomorskog presretanja, traganje i spašavanje te vježbe elektroničkog ratovanja

VIDEO

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović pratio je danas vojnu vježbu hrvatskih Oružanih snaga „HARPUN 24“. Vojna vježba održana je na pomorskom vojnom poligonu „Žirje“ na području srednjeg Jadrana, počela je 1. listopada i trajala tri dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harpun 24 01:44

Predsjednik Milanović pratio je vojnu vježbu s obalnog ophodnog broda „Omiš“ zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnikom Tihomirom Kundidom i zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice komodorom Damirom Dojkićem.

Vojna vježba „HARPUN 24“ provodi se prema godišnjem planu obuka i vježbi Oružanih snaga Republike Hrvatske, a za cilj ima uvježbavanje i osposobljavanje svih sudjelujućih snaga u provedbi borbenih djelovanja kroz usklađeno operativno djelovanje.

Tijekom vojne vježbe izvođene su brojne složene vojne operacije, uključujući topnička gađanja ciljeva na moru i u zraku, operacije pomorskog presretanja, traganje i spašavanje te vježbe elektroničkog ratovanja.

Uz Hrvatsku ratnu mornaricu koja je bila nositelj vježbe, u vojnoj vježbi „HARPUN 24“ sudjelovale su i snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva specijalnih snaga te druge postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Po završetku vojne vježbe, predsjednik Milanović čestitao je svim vojnicima, dočasnicima i časnicima OSRH na uspješno izvršenoj zadaći, a izravno se obratio pripadnicima HRM-a koji su na brodovima sudjelovali u vojnoj vježbi.

- Hrvatski mornari, zapovjednici brodova čestitam na uspješno izvršenoj zadaći u malo težim uvjetima. Želim vam puno sreće, uspjeha u radu i zdravlja vama i vašim obiteljima. Čuvajte hrvatsko more - rekao je.

- Trodnevna vojna vježba „HARPUN 24“ održana je prema godišnjem planu, u okviru odobrenih financijskih sredstava, u predviđenom terminu početkom listopada u vodama srednjeg Jadrana. Dakle, vojna vježba je održana kako to treba i biti, u punom opsegu i u suradnji svih grana hrvatskih Oružanih snaga. Vojne vježbe moraju se održavati i ja ću u okviru svojih ovlasti uvijek osigurati njihovo nesmetano i redovito održavanje. Ova je vježba pokazala kako aktivnosti Oružanih snaga moraju biti planirane, osmišljene i pripremljene. Jer, samo takve vojne vježbe ostvaruju svoj cilj, a to je pripremiti i dokazati spremnost Oružanih snaga za obranu Domovine - rekao je predsjednik Milanović nakon današnje vojne vježbe.

Skupa s predsjednikom Milanovićem vojnu vježbu su pratili i pročelnik Kabineta Predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković te pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ivica Kranjčević, a kao predstavnik Ministarstva obrane s njima je bio državni tajnik Drago Matanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm
Najviša razina upozorenja

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm

I ostatak je Hrvatske, osim na krajnjem istoku, pod meteoalarmom. Dalmacija zbog jakih udara juga, dok je u Zagrebačkoj i Karlovačkoj regiji na snazi zbog obilne kiše
Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'
24SATA NA MJESTU TRAGEDIJE

Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'

Vojna policija provodi očevid te će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog nesretnog događaja