Obavijesti

Sport

Komentari 24

VIDEO Messi: Moj kraj je blizu

VIDEO Messi: Moj kraj je blizu

Vjerojatno najbolji nogometaš u povijesti dobio je priznanje za najviše osvojenih trofeja pa govorio o planovima za budućnost: "Ne znam hoću li igrati na Svjetskom prvenstvu, predaleko je"

VIDEO

Lionel Messi (37) dobio je u četvrtak na Floridi nagradu Marca America za najtrofejnijeg igrača u povijesti nogometa. To mu je uspjelo još lani, a rekord je podebljao početkom mjeseca osvojivši Supporters' Shield za najbolju momčad MLS-a u prvom dijelu sezone, njegov 46. trofej profesionalne karijere.

- Vidio sam fotografije prvog trofeja koji sam osvojio kao dijete, ali ne sjećam ga se. Tad naravno nisam bio svjestan svega što će doći. Uživao sam u nogometu od najmanje dobi, to mi je strast. Titule ne brojim, a gledajući video koji su mi pripremili svašta mi je prolazilo kroz glavu. Bilo je i teških trenutaka, nije sve lijepo. Razočaranja su mi pomogla da rastem - rekao je Leo.

Karijera mu traje 20 godina i svjestan je da neće još dugo.

- Kraj je blizu, uživam i maksimalno cijenim svaki trenutak. Argentina i Barcelona moj su dom. I danas sam na mjestu gdje se osjećam jako sretno u novoj životnoj etapi - rekao je Leo.

- Što mi ostaje u nogometu? Hvala Bogu, ostvario sam sve snove koje sam imao. Najveći mi je san bio osvojiti Svjetsko prvenstvo, osvojio sam sve u Barceloni i PSG-u.

Hoće li ostati u nogometu do Svjetskog prvenstva u Americi 2026.?

- Ne volim trčati pred rudo ni gledati toliko u budućnost, nego uživati dan po dan. Nadam se da ću moći nastaviti igrati na ovom nivou, osjećati se dobro i biti sretan, to mi je važnije nego razmišljati hoću li ili neću igrati na SP-u. Kad dođe vrijeme za to, vidjet ćemo.

Osvrnuo se na činjenicu što nagradu nije primio u društvu sinova Matea (9) i Cire (6).

- Djeca će mi prigovoriti što nisu ovdje, sad razumiju sve. Borio sam se da dođe ovaj trenutak i sad uživam više nego ikad. Kad kraj dođe blizu, puno više cijenite stvari. Nisam došao ovdje da se umirovim, došao sam novi klub učiniti velikim. Blizu smo toga da nastavimo osvajati titule - zaključio je osmerostruki osvajač Zlatne lopte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'
ELEGANTNI 'VATRENI'

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'

Pep Guardiola obožava Matea Kovačića zbog nogometne klase i mirnoće koju donosi momčadi Cityja, a sada je pokazao da ima i istančan ukus za modu
Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...
NAJAVIO SLAVEN

Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...

Bivši suigrači su mi rekli 'Nije normalno koliko mladih igrača stavljaš u Hajduku', a da sam pitao za savjet Marcela Lippija, poslao bi me u neku stvar! Mentalitet momčadi se ovdje promijenio, sada se ovdje radi...