Obavijesti

Tech

Komentari 0

VIDEO Mark Zuckerberg predstavio prototip AR naočala: 'Ovo je kao vremeplov...'

KALIFORNIJA - Mark Zuckerberg (META) predstavio je svoj prvi radni prototip naočala za proširenu stvarnost, nazvan Orion, na današnjoj konferenciji. Cilj je da virtualni svijet dovedu u stvari. "Ovo je fizički svijet s hologramima na njemu", rekao je tijekom predstavljanja izvršni direktor Mark Zuckerberg nakon što je izvadio crne naočale iz metalne kutije koje su mu donijeli na pozornicu. "Za sada, mislim da je pravi način gledanja na Orion kao na vremeplov", rekao je. "Ove naočale postoje, sjajne su i kratak su pogled na budućnost za koju mislim da će biti prilično uzbudljiva."

Pokretanje videa...

Meta pokazuje prototip naočala za proširenu stvarnost na događaju Connect 07:46

VIDEO Nesreća kod Samobora: Jedan čovjek završio u bolnici nakon sudara motocikla i auta

SAMOBOR - Čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila između Svete Nedelje i Samobora. - Dojavu o prometnoj nesreći primili oko 20,04 sati, sudjelovali su motocikl i automobil. Ozlijeđeni čovjek je prevezen u KBC Sestre milosrdnice, te ne znamo kvalifikaciju ozljeda - rekli su nam iz zagrebačke policije dodajući kako je očevid u tijeku.

Pokretanje videa...

Prometna nesreća kod Samobora 00:19

VIDEO Avionsku bombu od 250 kila uništili kod Nove Gradiške: Pogledajte trenutak eksplozije!

VRBJE - Pronađena avionska bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata uspješno je uništena kontroliranom eksplozijom na području Općine Vrbje. Radnici privatne tvrtke tijekom sanacije zemljišta radnim strojem naišli su u utorak, 24. rujna, na minsko-eksplozivno sredstvo, nakon čega su odmah zaustavili radove i obavijestili policiju. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška stigli su na mjesto događaja u 13:05 sati te osigurali područje do dolaska protueksplozijskog stručnjaka iz Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek. Pregledom je utvrđeno da se radi o avionskoj bombi dimenzija 115 x 34 cm, s približno 250 kg eksploziva. Eksplozivna naprava prevezena je na neobrađene površine Općine Vrbje, gdje je između 11:30 i 13:30 sati sigurno uništena kontroliranom eksplozijom.

Pokretanje videa...

Uništenje bombe iz Nove Gradiške 01:06

VIDEO Nenad Bjelica prionuo poslu! Vodio trening uoči prve provjere protiv Lokomotive

ZAGREB - Hrvatski trener u stručnom će stožeru imati i čovjeka zaduženog za mentalnu pripremu igrača, između ostalog. Dinamo u idućem kolu HNL-a dočekuje Lokomotivu, a 2. listopada na Maksimir stiže Monaco u Ligi prvaka

Pokretanje videa...

Prvi trening Nenada Bjelice na Maksimiru 01:34

VIDEO Očišćeni bijeli stolci na Maksimiru: Evo kako je Dinamo najavio povratak Bjelice u klub

ZAGREB - Dinamo je predstavio Nenada Bjelicu zanimljivim videozapisom kojeg je objavio na društvenim mrežama. Na snimci se vide dva stolca pored novinarske lože na Maksimiru, a upravo je na tom mjestu Bjelica prvi put sjedio u osmini finala Europske lige 2019. protiv Benfice kada je bio suspendiran.

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica se vraća na Maksimir 00:30

VIDEO Nabio gas u BMW-u pa preko pune kod Dubrovnika: 'Ovome treba stati na kraj!'

ZATON KOD DUBROVNIKA - Vozač u BMW-u pretjecao je preko pune linije dva automobila u Zatonu kod Dubrovnika. "Iznenađeni smo nesrećama, krivimo druge a i sami se obijesno ponašamo u prometu. Ovakvom ponašanju treba stati na kraj prije nego se dogodi prometna", kazao je čitatelj Libero portala koji im je poslao snimku.

Pokretanje videa...

Opasno ponašanje u prometu 00:39

VIDEO Medvjed trčao ispred auta kod Gospića: 'Nisam ga nikad prije vidio ovako blizu'

LIČKI OSIK Vozio sam, a medvjed je trčao ispred mene. Kasnije je skrenuo i otišao. Nisam ga nikad vidio ovako blizu uživo, ispričao nam je čitatelj koji je medu snimio u srijedu navečer kod Gospića

Pokretanje videa...

Medvjed trčao ispred auta kod Gospića: 'Nisam ga nikad prije vidio ovako blizu' 00:37

VIDEO Opasna vožnja u Splitu: 'Čovjek se polukružno okreće, a došao je iz krivog smjera...'

SPLIT: "Biser na vrhu ekrana se polukružno okreće nakon što je došao iz kontra smjera", stoji u opisu nevjerojatne snimke koju je objavila popularna Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Pišu kako je snimka nastala na ulazu u Split, na videu se vidi vozač koji ulazi u krivi smjer, ali, srećom, sve je prošlo bez posljedica, iako je riječ o dionici ceste na kojoj vozači znaju 'pritisnuti gas'...

Pokretanje videa...

Na magistrali na ulazu u Split polukružno se okrenuo i ušao u krivi smjer 00:26

VIDEO Dramatična snimka iz Aljmaša: Zabilježen vrh vodnog vala Dunava, kuće pod vodom

BATINA, ALJMAŠ - Danas je ravnatelj Civilne zaštite MUP-a RH sa suradnicima obišao područje Aljmaša, gdje je jutros zabilježen vrh vodnog vala Dunava. Objavili su i snimku dronom na kojoj se može vidjeti poplavljeno područje.

Pokretanje videa...

Područje Aljmaša, gdje je jutros zabilježen vrh vodnog vala Dunava 01:48

VIDEO Postavili plakate i vrebaju pred bolnicama. Kažu da mole za spas nerođene djece

Započela je kampanja inicijative '40 dana za život' ispred bolnica. U Zagrebu bdiju cijeli dan i noć ispred bolnice 'Sestre milosrdnice', a ispred rodilišta u Petrovoj su najavili da mole za spas nerođene djece od 7 do 19 sati. Najavili su da će moliti i u ostalim gradovima...

Pokretanje videa...

Sibenik: Zapocela kampanja 40 dana molitve za zivot 00:58

Kopiju stadiona Poljud raznijeli eksplozivom. Pogledajte video

MALEZIJA - Stadion Shah Alam, koji neodoljivo podsjeća na splitski Poljud, krenuli su rušiti jer su ga vlasti 2020. proglasile nesigurnim. Izgrađen je 1990. i mogao je primiti čak 80.000 gledatelja. Rušenje bi trebalo potrajati do sredine iduće godine, a u planu je izgradnja novog stadiona.

Pokretanje videa...

Raznijeli kopiju Poljuda 00:45