Obavijesti

News

Komentari 3

VIDEO Francuz brzinom od 106 km/h skočio sa stijene visoke 44 metra i oborio rekord

ŠPANJOLSKA - Francuz Come Girardot (22) došao je do svjetskog rekorda nakon zapanjujućeg skoka sa španjolske litice visoke 44 metra. Riječ je o posebnoj disciplini skakanja u vodu, death diving. Skakači tijelo postavljaju u vodoravni X-položaj i tik prije no što dotaknu površinu vode, saviju se kako ne bi pali na trbuh. Francuz se spuštao oko tri sekunde, brzinom od 106 kilometara na sat.

Pokretanje videa...

Girardot iz Francuske postavlja svjetski rekord skakanju 02:12

VIDEO Nevjerojatna snimka iz Karlovca: Iskri između cisterna na vlaku, ispale su iz tračnica?

KARLOVAC - Čitatelj nam je poslao snimku vlaka s cisternama Ine, a vidi se kako između dva vagona iskri i stvara se gusti dim. - Ne znam koliko je to dugo trajalo, ja sam ga gledao par minuta dok mi je bio u vidokrugu budući da sam iz automobila snimao. Ali sudeći po količini dima koja je bila iza vlaka, rekao bi da je duže vrijeme tako vozio - ispričao nam je čitatelj koji nam je poslao snimku potencijalne katastrofe. Kontaktirali smo karlovačku policiju koja je zaprimila dojavu i poslala patrolu da izvidi situaciju. Na teren su otišle i snage JVP Karlovac. Kako neslužbeno doznajemo, iz tračnica je iskočilo tri vagona, zasad je pretpostavka da su iskrile kočnice. Policija i vatrogasci koji su na licu mjesta i dalje utvrđuju uzrok iskrenja i vatre koja se vidjela.

Pokretanje videa...

Zapalia se cisterna 00:24

VIDEO Uragan Milton 'udario' u obalu Floride: Udari vjetra su i do 250 km/h, sprema se potop

FLORIDA - Snažan uragan kategorije 4 stigao je do obale Floride i sa sobom donio obilnu kišu i snažne udare vjetra i do 250 km/h. Američki predsjednik Joe Biden upozorio je da bi uragan Milton mogao postati povijesna oluja, pozivajući stanovnike Floride da se pridržavaju evakuacijskih naredbi. - Čini se da će to biti oluja stoljeća. Mnoga naselja na putu uragana Milton nemaju ni trenutka predaha između Helene i Miltona, dvije povijesne oluje u samo dva tjedna - izjavio je Biden iz Bijele kuće.

Pokretanje videa...

Uragan Milton 04:11

VIDEO EU zastupnici pjevali Bella Ciao Orbanu, šefica EU parlamenta: Ovo nije Eurovizija

Ilegalna migracija dovodi do rasta antisemitizma, nasilja nad ženama i širenja homofobije u Europskoj uniji, rekao je mađarski premijer Viktor Orban pri predstavljanju mađarskog predsjedništva u Europskom parlamentu. Zastupnici ljevice na Orbanov govor su reagirali pjevanjem pjesme Bella Ciao, na što je predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola reagirala upozorivši da nisu na Euroviziji. "Ovo nije Eurovizija. Poštujmo dostojanstvo ovog doma", rekla je šefica EU parlamenta.

Pokretanje videa...

Europski zastupnici pjevali Bella Ciao Orbanu 01:40

VIDEO Dalićev golman nije trenirao, Kovačića i dalje nema. Pogledajte kadrove s treninga

ZAGREB - Hrvatski reprezentativci odradili su novi trening u Zagrebu, gdje se pripremaju za utakmicu trećeg kola Lige nacija protiv Škotske, koja se igra u subotu, 12. listopada, u 18 sati. Izbornik Dalić i dalje nema kompletnu momčad na raspolaganju, jer veznjak Manchester Cityja, Mateo Kovačić, izostaje zbog privatnih razloga. Postojala je i bojazan o izostanku u obrani, ali Josip Šutalo vratio se punim treninzima i bit će na raspolaganju. Jedina briga je novi golman "vatrenih", Dominik Kotarski, koji danas nije trenirao s momčadi zbog bolova u leđima.

Pokretanje videa...

Trening reprezentacije 00:44

VIDEO Pogledajte kako izgleda grdosija od razornog uragana iz svemira: 'Ova oluja je sve veća'

FLORIDA - Ponovno smo danas letjeli iznad uragana Milton, napisao je NASA-in astronaut Matthew Dominick koji je s Međunarodne svemirske postaje snimio uragan Milton koji će u srijedu udariti na Floridu. - Nije bio tako simetričan kao jučer, ali danas je izgledao veći - dodao je. Florida se priprema na ozbiljan udar uragana, a vlasti su pozvale stanovnike u opasnim zonama da se evakuiraju.

Pokretanje videa...

Uragan Milton iz svemira 01:15