Obavijesti

Sport

Komentari 10

VIDEO Festival golova u 'derbiju Italije'! Ovakvu ludnicu od 8 komada Italija dugo ne pamti

VIDEO Festival golova u 'derbiju Italije'! Ovakvu ludnicu od 8 komada Italija dugo ne pamti

INTER - JUVENTUS 4-4 Tek treći put u povijesti Serie A palo je čak osam golova u najvećem talijanskom derbiju. Prvi puta još od 1961. godine kada je Juve razbio Inter

Iznimno kvalitetan i krajnje dramatičan bio je derbi devetog kola talijanske Serie A, aktualni prvak Inter i torinski Juventus su u Milanu odigrali 4-4.

Takav rezultat najviše je odgovarao vodećem Napoliju koji je zadržao dobru prednost pred ovim dvojcem na ljestvici. Napoli ima četiri boda više od Intera i pet od Juventusa.

Statistika Inter - Juventus

Inter je poveo u 15. minuti kada je Zielinski realizirao penal, ali je Juventus imao spreman brzi odgovor, s dva pogotka. Vlahović je iz blizine pogodio za 1-1 u 20. minuti, dok je Weah u 26. pogodio za 2-1 nakon što mu je sve pripremio Conceicao.

U 35. minuti se Inter vratio, s 15 metara je za 2-2 pogodio Mihitarjan, a već u 37. je bilo 3-2 za domaćina kada je Zielinski drugi put na susretu pogodio s bijele točke.

Inter je u 53. minuti došao do dva gola prednosti, Dumfries je postigao gol za 4-2, a tada je glavnu rolu ovog derbija preuzeo 19-godišnji turski nogometaš Yildiz koji je ušao u igru kao džoker s klupe. Zabio je Yildiz dva pogotka, u 71. i 83. minuti, za konačnih 4-4.

Ovakva utakmica u derbiju Italije nije se dogodila više od 60 godina. Točnije 63, posljednji put je najmanje osam golova palo 1961. godine kada je Juventus razbio Inter 9-1, a ako posegnemo još dalje u prošlost, posljednji put kada je na derbiju Italije palo točno osam pogodaka bilo je 1932. I tada je Juventus slavio, rezutatom 6-2.

>> VIDEO: INTER - JUVENTUS 4-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10
Preminuo je Tonči Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...
U 63. GODINI

Preminuo je Tonči Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...

Gabrić je karijeru započeo u RNK Splitu, igrao je i za Rijeku i PAOK, ali najveći trag ostavio je u Hajduku gdje je odigrao 187 utakmica. Za Hrvatsku je nastupio u prvoj službenoj utakmici protiv SAD-a 1990. godine