Obavijesti

Sport

Komentari 380

VIDEO 24sata u Ateni: Svi krive navijače Dinama za tragediju

VIDEO 24sata u Ateni: Svi krive navijače Dinama za tragediju

Kada kažete da ste iz Hrvatske, gledaju vas poprijeko, ali nije bilo incidenata. Samo su rekli da se ovakve stvari ne smiju događati

VIDEO

Područje oko prekrasnog AEK-ovog stadiona u utorak ujutro izgledalo je kao ratna zona. Razbijeno staklo po podu, razbacani stolovi i stolice, tragovi krvi po asfaltu. Rezultat je to masovne tučnjave koja je noć ranije izbila između navijača AEK-a, Dinama i Panathinaikosa. Epilog je, nažalost, bio tragičan. U bolnici je ozljedama podlegao navijač AEK-a Michalis Katsouris.

POGLEDAJTE VIDEO: 24SATA UŽIVO IZ ATENE

Koristili su se noževi, od čega je i nastradao nesretni navijač, bejzbolske palice, bengalke i sve ostalo što se našlo pod rukom. Grčka policija uhitila je 104 huligana, od čega 97 hrvatska državljanina. Osmero ih je završilo u bolnici, a troje ih je došlo u zabrinjavajućem stanju.

Bura se i dalje ne stišava, a u srijedu popodne javili smo se uživo ispred OPAP Arene gdje se dogodila tragedija u kojoj je život izgubio mladi navijač. Vlada jako tmurna atmosfera. Ispred stadiona nalazi se velika skupina navijača AEK-a koji ne napuštaju ovo mjesto. Mnogi su u crnoj odjeći, što je prepoznatljivo za njih. Smješteni su u brojnim kafićima koji se nalaze pored stadiona. 

Atena: Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču

Ovdje zasad nema policije, no može se vidjeti policijska traka koju su postavili zbog očevida i zbog svega što je bilo ovih dana. Još nema policijske patrole i policajaca jer je fokus prebačen na utakmicu Panathinaikosa i Marseillea. Ono što pričaju u gradu je da bi moglo biti incidenata zbog te utakmice, posebice što su navijači Dinama u dobrim odnosima navijačima Panathinaikosa.

U gradu svi pričaju o tragediji koja je potresla sve. Mišljenja su ujednačena, svi smatraju krivima navijače Dinama koji su u Atenu došli praviti nered. Kada kažete da ste iz Hrvatske, gledaju vas poprijeko, ali nije bilo incidenata. Samo su rekli da se ovakve stvari ne smiju događati. Rijetki su osudili napade s obje strane, ali većina navijače Dinama smatra odgovornima za ono što se dogodilo.

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

Policija još uvijek traga za ubojicom mladića, a nije pronađen ni nož kojim je počinjeno ubojstvo. Policija je privela 98 navijača iz Hrvatske, za nekima se traga, a mnogi su pokušali pobjeći, ali policija ih je uhvatila na morskim lukama ili na graničnim prijelazima s Albanijom i Makedonijom.

Zasad se malo toga zna, poznato je da ih se tereti za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 380

VIDEO

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...