PROBLEMATIČNO: Ukupna količina polifosfata ne smije prelaziti 5000 miligrama po kilogramu prerađevina. Mi smo u jednom proizvodu našli ukupno gotovo 9000
KOJE JE NAJBOLJE
Veliki test mesa: Analizirali smo sastav salama, pašteta...
Polifosfati u mesnim pripravcima vežu vodu i mast, a u našem organizmu ometaju apsorpciju kalcija, što smanjuje koštanu masu, a to dugoročno može dovesti i do osteoporoze. Polifosfati su dopušteni aditivi, no treba ih dodavati u umjerenim količinama. Ukupna količina polifosfata ne smije prelaziti 5000 miligrama po kilogramu prerađevina. Mi smo u jednom proizvodu našli ukupno gotovo 9000 miligrama.
Pokretanje videa...
>>> Cijelu priču čitajte u ponedjeljak u tiskanom izdanju 24sata.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku