Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vedran i Željko kuhaju 60 sati u komadu za rekord i pomoć

Vedran i Željko kuhaju 60 sati u komadu za rekord i pomoć
1

Željko Ivnik i Vedran Habel na Jarunu planiraju kuhati 60 sati uz prijenos uživo od petka, 15. svibnja u 8 sati do 20 sati u nedjelju, 17. svibnja. Njihovo kuhanje i borbu za slabije možete pratiti na YouTubeu...

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Punjena pohana pileća prsa u prefinom aromatičnom umaku

Vrhunski kuhari dobra srca, Vedran Habel i Željko Ivnik u iduća će tri dana pokušati oboriti Guinnessov rekord u maratonskom kuhanju u paru za prikupljanje sredstava za osobe s invaliditetom i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ovaj humanitarni događaj započeo je u petka, 15. svibnja u 8 sati i trajat će sve do nedjelje do 20 sati. Cijeli proces kuhanja održava se u Ugostiteljsko edukacijskom centru inkluzije u Zagrebu u njihovu šatoru na Jarunskoj bb, a isto tako cijeli događaj (koji će trajati 60 sati) popraćen je snimkom uživo koju se može pogledati na YouTubeu.

POGLEDAJTE LIVE VIDEO: Vedran Habel i Željko Ivnik kuhaju 60 sati u komadu

Cilj ovog je prikupiti sredstva kako bi Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) omogućila svojim korisnicima pohađanje edukacijskih radionica u Udruzi. Inače, Udruga UNUO provodi edukacijske programe za zanimanja u ugostiteljskom sektoru već 12 godina i to u pravilu isključivo s osobama s invaliditetom, djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima u nepovoljnom položaju.

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

Kuhar i predsjednik udruge UNUO, Vedran Habel prvo je došao na ideju kako bi obaranje rekorda mogao obaviti kao individualan izazov, ali je onda ipak shvatio da to ne može sam pa je odlučio ideju predložiti kuharu Željku Ivniku.

- On je pun snage i energije i odmah je prihvatio ovaj izazov – tvrdi Habel i dodaje da im za sada sve teče po planu i jako su zadovoljni. Već oko 11 sati pripremili su preko deset jela, a inače su u pripremi uvijek po četiri jela.

- Kuha se bez prestanka, a svakih sat vremena je pauza od pet minuta. Među prvim jelima koja smo krenuli pripremati bila su hrvatska tradicionalna jela poput variva, raznih juha, ribe, mesa – ispričao je. Ukratko, postoji popis jela i rade ih brzo jedan za drugim, nemaju nekih posebnih pravila ili kategorizacije jela.

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

Sva hrana koja se pripremi tijekom ovog događaja dostupna je građanima koji slobodno mogu doći na mjesto održavanja i isprobati je, dok će drugi dio hrane ići beskućnicima. Dio ovog događaje je i uključivanje mladih, pa će tako u subotu u 18 sati kuhati djeca  s teškoćama u razvoju, ali će biti će odvojena od tima i radit će tradicionalnu zlevku.

Što se tiče donacija i iznosa koji će se prikupiti, Habel tvrdi da mu to nije bitno, već je naglasak na tome djeca steknu odgovarajuće kompetencije.

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

Svoj dojam o cijelom ovom događaju prenio je i Željko Ivnik, partner Tomislava Habela, pokretača cijele ove priče.

- Sve ide po planu. Mi smo u ovom trenutku tamo gdje trebamo biti, gdje smo željeli biti - rekao je Ivnik s velikim entuzijazmom i dodao kako se zaista osjeća spektakularno. Ivniku ovo nije prvi put da se našao u humanitarnoj akciji. Naime, ispričao je da se on redovito pojavljuje na raznim utrkama i događajima koje su humanitarnog karaktera.

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

- Ovo je još samo jedan u nizu projekata udruge, ovaj event nastavak je duge priče i masu toga je još u planu – naglasio je i nastavio: 'Udruga UNUO je inkubator plemenitih ideja i nastojanja da se malim i velikim ljudima u životu pomogne, a surađuje i s brojnim drugim udrugama koje također imaju plemenite ciljeve'.

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

I vi možete sudjelovati u realizaciji ove priče. Svatko tko želi može kupiti neograničen broj sati po cijeni od 1.000,00 kuna do trenutka kada svi sati budu prodani. Moguće je kupiti i sekunde i minute, svaka uplata je dobrodošla, svaka kuna pomoći će nam u nastavku rada s korisnicima. Svatko tko kupi minimalno jedan sat bit će, ako to želi, spomenut kao osoba/tvrtka koja je nesebično začinila i omogućila ovu priču.

Bazga smiruje kašalj, upalu i snizuje povišenu temperaturu
Bazga smiruje kašalj, upalu i snizuje povišenu temperaturu

PODACI ZA DONACIJU:
HR4924840081502008577
Poziv na broj možete ostaviti prazan ili staviti datum. Iznos koji ste odlučili donirati uplaćuje se na račun Udruge UNUO s opisom plaćanja: DONACIJA - Za Kuhanje nečega spektakularnog.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kombinacije namirnica: Kako pametno kreirati zdrave obroke

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak