Obavijesti

Sport

Komentari 27

Vatreni posjetili papu Franju, dobio je i dres: 'Ne zaboravite da se mladi ugledaju na vas'

Vatreni posjetili papu Franju, dobio je i dres: 'Ne zaboravite da se mladi ugledaju na vas'
2

Prije susreta s papom su razgledali baziliku sv. Petra u pratnji zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška. Fotografirali su se i ispred groba sv. Ivana Pavla II.

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci brusi formu za Europsko prvenstvo. Utakmica protiv Sjeverne Makedonije pokazala nam je da smo na pravom putu, a u subotu nas čeka generalka protiv Portugala. Vatreni su uzeli kratki predah od napornih treninga pa su u srijedu ujutro s Krka odletjeli za Rim gdje su u Vatikanu posjetili papu Franju koji je primio igrače, stručni stožer i vodstvo HNS-a.

Pokretanje videa...

Livaković odjednom lovi dvije lopte 01:05

Prije susreta s papom su razgledali baziliku sv. Petra u pratnji zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška. Fotografirali su se i ispred groba sv. Ivana Pavla II. koji se zalagao za neovisnost Hrvatske.

Na početku audijencije čestitao je reprezentaciji na osvajanju trećeg mjesta na SP-u u Katru. Podsjetio je da je nogomet globalni fenomen, piše Informativna katolička agencija.

-  To mogu i sam posvjedočiti, jer dolazim iz zemlje gdje je sve ovo življeno na najsnažniji mogući način - rekao je papa Franjo koji je rođen u Argentini koja nas je u Katru izbacila iz polufinala i na kraju osvojila naslov prvaka.

Hrvatske reprezentativce podsjetio je da igrajući nogomet imaju čast predstavljati svoj narod. Poseban je naglasak stavio na zajedništvo.

- Upravo biti momčad je aspekt u sportu koji volim naglasiti, zato što je usporedba društvenoga života, u različitim ambijentima u kojima se zajedno s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost... No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj - rekao je papa Franjo.

Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Istaknuo je i ostale bitne ljudske vrijednosti kao što su prijateljstvo, odanost, kolegijalnost.

- Ne zaboravite nikada da se navijači, osobito mladi, ugledaju u vas, vaša uloga prelazi sportsko okružje i postaje model ostvarenoga života i uspjeha.

Na kraju posjeta im je zahvalio što su došli i blagoslovio ih. Predsjednik HNS-a je Svetom ocu darovao dres hrvatske reprezentacije s imenom Franjo i brojem jedan, kao i kožnu nogometnu loptu.

Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni