Obavijesti

Sport

Komentari 30

Varaždin - Rijeka 0-0: Mreže su mirovale u baroknome gradu

Varaždin - Rijeka 0-0: Mreže su mirovale u baroknome gradu
10

Riječani su najbolje prilike imali preko Fruka i Majstorovića, dok je Varaždin zaprijetio dvaput preko Dabre. Na kraju zasluženi remi i svakome po bod...

Varaždin i Rijeka odigrali su bez golova u utakmici 2. kola HNL-a. Najbliže golu Varaždinci su bili u 26. i 36. kada je Dabro prvo majstorski primio loptu i pucao iz drugog kontakta malo pored gola, a deset minuta kasnije zaobišao Zlomislića i tukao u vanjski dio mreže. Rijeka je u drugom dijelu zaprijetila preko Fruka čiji udarac blokira Lusavec, a Majstorovićev šut nakon kornera obranio je Zelenika. Nakon dva kola Varaždin ima dva boda, a Rijeka četiri.

Statistika utakmice Varaždin - Rijeka:

Nije puno mijenjao trener Rijeke Željko Sopić od četvrtka i remija (1:1) protiv švedskog Elfsborga u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Protiv Varaždina je napravio samo dvije izmjene. Na stadionu Varteksa krenuo je tako Selahi u veznom redu umjesto Petroviča te Majstorović umjesto Radeljića na stoperskoj poziciji. 

Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Takva Rijeka nije se uspjela nametnuti Varaždincima koji su otvorili sezonu pred domaćom publikom. Na otvaranju sezone te sparne nedjeljne večeri skupilo se oko 1900 gledatelja. Na tribini Josip Brezovec, bivši kapetan Rijeke i Varaždina danas trener u omladinskoj školi Varaždina.  Na susret je stigao i bivši trener Slaven Belupa, trenutno bugarske CSKA Sofije Tomislav Stipić.

Trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić, koji je također kroz igračku karijeru nosio i riječki i varaždinski dres, ovaj put odlučio se za formaciju 3-4-1-2. Dobro su Varaždinci tijekom cijelog prvog dijela zatvarali ofenzivne riječke adute Pašalića, Fruka i Hodžu te Ivanovića. Prema naprijed Varaždinci su dva puta ozbiljno zaprijetili preko Marka Dabre. U 26. minuti pucao je pored gola, a deset minuta kasnije zaobišao je Zlomislića i pogodio vanjski dio mreže. 

Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Od Riječana u prvom dijelu nismo vidjeli gotovo ništa, osim bakljade Armade u 41. minuti. Vjerojatno je previše traga ostavio nastup u Europi. No, u drugom dijelu istrčala je opasnija Rijeka, koja se nametnula. Ušao je odmah debitant Mladen Devetak umjesto nevidljivog Čabraje. Kad smo već kod debitanata za Varaždin je od prve minute debitirao Frane Maglica koji je odigrao solidnu utakmicu – zatvarao je prema nazad, praktički bez pogreške, a prema naprijed je igrao na sigurno. 

Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Kod Rijeke je svoj debi upisao i nekadašnji napadač Dinama i Intera Komnen Andrić, no u zadnjih 15 minuta nije se uspio naći ni u jednom prilici. Završilo je tako ništa naprama ništa. Obje ekipe ostale su tako dužne publici. 

Varaždin je drugi put ove sezone odigrao 0:0. Ide to u prilog tome što od početka priprema tvrdi trener Šafarić koji želi da njegova ekipa bude natjecateljska, a ne previše lepršava. 

Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Iako neki tvrde da Rijeka ima širinu, to baš nije tako. Utakmica protiv Varaždinaca dokaz je da vrlo teško može jednako kvalitetno gurati na oba polja. No, sudbina je to svih hrvatskih ekipa koje igraju Europu izuzev Dinama koji ove sezone može složiti dvije podjednake ekipe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo HNL-a 21.00 , Varaždin, Hrvatska
Varaždin
0 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja
90+4'

Završila je utakmica u Varaždinu! Nije bilo golova, iako je bilo nekoliko sjajnih prilika s obje strane. Na kraju svakome po bod. 

90'

Kakva je ovo mogla biti prilika! Jovanov se našao blizu peterca gostiju iskosa, tražio je suigrača povratnom loptom, ali riječka je obrana blokirala u korner. Igrat će se još barem četiri minute sudačke nadoknade. 

86'

Evo zamjene kod Varaždina. Izlazi Frane Maglica, a ulazi Vane Jovanov. 

84'

Petrović sada šalje riskantno dodavanje za golmana Zlomislića, koji se dobro snašao i izbacio loptu u korner. 

80'

Janković je sada pokazao raskoš svog napadačkog talenta. Lijepim driblingom izbacio je čuvara i oslobodio si prostor za udarac, ali nije bio precizan...

Komentari 30