Obavijesti

Sport

Komentari 632

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
21

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

Nogometaši Slaven Belupa, zadnja momčad na prvenstvenoj ljestvici, pred svojim je navijačima s čak 4-1 (1-1) svladala zagrebački Dinamo u utakmici 7. kola HNL-a, što je Koprivničanima prva pobjeda u novoj sezoni. Dinamo je poveo u 32. minuti pogotkom Brune Petkovića, a uslijedio je preokret u kojem su golove za Slaven Belupo postizali Ljuban Crepulja (45+1), Adrian Liber (67), Ivan Dolček (74) i Ilija Nestorovski (77).

Dinamo je sa 13 bodova ostao na trećem mjestu, a Slaven Belupo se sa četiri boda izjednačio s Osijekom koji ima utakmicu manje. Vodeći dvojac čine Rijeka i Hajduk koji imaju po 14 bodova.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Statistika Slaven Belupo - Dinamo 4-1

Nogometaši Dinama došli su u Koprivnicu po iskupljenje za najteži europski poraz kluba prije četiri dana u Münchenu te započeti novi pobjednički niz na domaćim travnjacima koji je prekinut maksimirskim porazom od Hajduka prije osam dana. Ti su rezultati doveli i do promjene na Dinamovoj klupi, na kojoj je u ulozi glavnog trenera debitirao Sandro Perković, dosdašnji pomoćnik smijenjenog Sergeja Jakirovića.

Gostovanje kod zadnje momčadi na ljestvici hrvatskog prvenstva činilo se idealnom prilikom za uspješan Perkovićev debi, a on je odlučio postaviti prilično ofenzivnu postavu s Petkovićem u vrhu napada, Pjacom i Cordobom na krilima te napadački orijentiranim veznjacima Martinom Baturinom i Lukom Stojkovićem. No trener Slaven Belupa Mario Kovačević postavio je momčad koja se znala dobro nositi s takvim, napadački nastrojenim Dinamom pa su gledatelji svjedočili još jednom potopu hrvatskog prvaka, čija obrana je i dalje porozna.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL

U prvih 15 minuta nije bilo velikih prilika, a prvo veće uzbuđenje u Dinamovom kaznenom prostoru otklonio je u 21. minuti Ronael Pierre-Gabriel izbivši loptu ispred Ivana Dolčeka koji bio u naletu.

U 25. minuti Luka Stojković je opalio iz daljine, ali je lopta prošla preko prečke. Isti igrač je u 27. minuti propustio pucati u izglednoj situaciji, ali je odlučio dodati prema Cordobi i prilika za pogodak Dinama je propala, jer je kolumbijski napadač u padu nespretno zahvatio loptu. No u 32. minuti Dinamo je novu lijepu akciju okrunio vodećim golom. Po desnoj strani se u kazneni prostor sjurio Juan Cordoba, vidio utrčavanje Brune Petkovića, uputio prizemno dodavanje, a Dinamov kapetan je preciznim udarcem s oko 11 metara svladao Ivana Suška.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL

Pogodak gostiju, međutim, nije demoralizirao domaće igrače nego proiizvelo pozitivan šok. Dinamova obrana je opasno visila, a popustila je u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu. Raspoloženi Ivan Nevistić je inicijalno spasio mrežu obranivši udarac Ivana Dolčeka koji je sam izašao pred njega, ali je na odbijenu loptu naletio Ljuban Crepulja i sa 18 metara pogodio pod prečku za 1-1.

Očekivano, Dinamo je početkom drugog poluvremena krenuo po novo vodstvo. Marko Pjaca je opasno pucao u 49. minuti, ali nije bio precizan. No u 55. minuti je Slaven bio još opasniji preko Ilije Nestorovskog, čiji je udarac iz kaznenog prostora obranio Nevistić. Dinamov vratar je pet minuta poslije još jednom sačuvao mrežu kad je silovito pucao Crepulja.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL

I onda se u razmaku od jedne minute utakmica rasplela na stranu domaće momčadi. Prvo je u 66. minuti Stefan Ristovski, koji je ušao na početku drugog poluvremena, udarcem glavom poslao loptu u prečku. Na drugoj strani je minutu poslije pogriješio Ogiwara i omogućio Dolčeku da sam krene na Nevistića. Dinamov vratar je izašao prema igraču Slaven Belupa i inicijalno spasio mrežu. Međutim, Dolček je povratnom loptom pronašao Adriana Libera, koji je s ruba kaznenog prostora pogodio nebranjenu mrežu za 2-1.

Taj je rezultat na semaforu stajao samo sedam minuta, a mogao je biti promijenjen već u 72., kad je Bruno Petković pucao glavom sa sedam metara, ali je Ivan Sušak obranio i onemogućio Dinamu da dođe do izjednačenja.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL

Dvije minute poslije Slaven je došao do dva gola prednosti. Udarac Agbekpornua uspjela je blokirati Dinamova obrana, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Ivan Dolček i svladao nemoćnog Nevistića za 3-1.

Nevjerojatan rasplet ovog dvoboja i pobjedu Koprivničana "zacementirao" je Ilija Nestorovski u 77. minuti, kad je preciznim udarcem sa desne strane kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežu za konačnih 4-1 i najuvjerljiviju pobjedu Slaven Belupa nad Dinamom u povijesti HNL-a.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 7. kolo 17.30 , Koprivnica, Ivan Kušek Apaš; sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)
Slaven
Crepulja 45+2', Liber 67', Dolček 74', Nestorovski 77'
4 : 1
Dinamo
Petković 32'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Koprivnici, Slaven Belupo slavi prvu pobjedu u sezoni, i to kakvu! "Modri" nastavljaju tjedan iz noćne more, ni promjena trenera nije im pomogla i ostaju na trećem mjestu ljestvice, s tim da im i Rijeka i Hajduk mogu pobjeći na četiri boda prednosti.

90+1'

Karlo Butić puca i traži peti gol Slavena, Nevistić brani to nogom! Opet će golman Dinama biti među boljim igračima svoje momčadi, obranio je šest lopti, ali u dvije utakmice primio je 13 komada i to mu ne može služiti na čast.

90'

Dinamovci gube živce, Ristovski je ušao u duel s Matejem Šakotom, koji je prošle godine igrao na Maksimiru. Kolarić je to riješio samo razgovorom.

88'

Slaven Belupo je pred prvom pobjedom nad Dinamom još od prvog kola sezone 2021/22., kad je golovima Bogojevića i Krstanovića na Maksimiru pobijedio 2-0. Što se "modrih" tiče, povezali su i četvrtu utakmicu bez pobjede (tri poraza i remi), što im se zadnji put dogodilo najesen 2022. (porazi od Milana 4-0, Osijeka 1-0, Chelseaja 2-1 i remija s Hajdukom 1-1).

82'

Umalo i "petarda" u golu Dinama! Grgić je s 20-ak metara pogodio stativu, a Dolček iz popravnog pokušaja ne pogađa prazan gol. Kakva je ovo utakmica, što se dogodilo s Dinamom koji je do prije deset dana živio u sedmom nebu nakon ulaska u Ligu prvaka?! Možda nije pitanje samo u treneru.

Komentari 632