Obavijesti

Sport

Komentari 147

Nizozemska - Francuska 0-0: Griezmann promašivao zicere, a Xaviju Simonsu poništili gol...

Nizozemska - Francuska 0-0: Griezmann promašivao zicere, a Xaviju Simonsu poništili gol...
10

Xavi Simons zabio je gol kontra toka igre, ali Dumfries je zasmetao Maignanu i na kraju je dosuđeno zaleđe. Var intervencija trajala je nekoliko minuta, o ovoj će se situaciji pričati i nakon utakmice...

Nizozemska i Francuska odigrale su 0-0 u utakmici drugog kola Europskog prvenstva u skupini D. Prva je to utakmica bez golova na Euru nakon 50 utakmica u nizu u kojima je pao barem gol, a posljednji put se ovaj rezultat dogodio na dvoboju Engleske i Škotske na EP-u 2021. Xaviju Simonsu poništili su gol zbog pasivnog zaleđa Dumfriesa u 72. minuti i to nakon što je VAR provjeravao situaciju nekoliko minuta. Kod Francuza je Griezmann imao dvije odlične prilike, ali bio je neprecizan u oba navrata.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih uoči utakmice protiv Italije 07:50

Prvih 20 minuta igrao se odličan nogomet na Red Bull Areni u Leipzigu. Nizozemska je na samom početku zaprijetila preko Frimponga, čiji udarac brani Maignan i odbija u korner. Ubrzo je zaprijetio Griezmann na drugoj strani, a isti igrač promašio je zicer u 14. minuti. Rabiot ga je nesebično poslužio, a napadač Atletico Madrida spetljao se u odličnoj poziciji i propala je velika prilika. 

Euro 2024 - Netherlands v France

Novu veliku priliku "tricolori" su imali u 28. kada Koundé sjajnom dubinskom loptom pronalazi Thurama, a ovaj puca silovito i neprecizno iz blizine. Nizozemska je bila opasna kroz tranziciju, ali Francuzi su ostavili znatno bolji dojam u prvom dijelu. 

Leipzig: Susret Nizozemske i Francuske u 2. kolu skupine D na Europskom prvenstvu

U drugi dio se nije ušlo toliko žestoko kao u prvi, ali opet su Francuzi bili nešto bolji. Sjajnu akciju odigrali su u 65., Kante je poslužio Griezmanna, koji nije najbolje primio loptu i iz neposredne blizine pucao je slabo i iznudio samo korner. Kontra toku igre, Nizozemska je uspjela zabiti gol. Xavi Simons precizan je bio s ruba kaznenog prostora i činilo se da je gol "čist kao suza". Međutim, VAR intervencijom je utvrđeno zaleđe Dumfriesa, koji je smetao Maignanu i gol je poništen. Pregledavanje je trajalo nekoliko minuta i ovoj će se situaciji još pričati...

Leipzig: Susret Nizozemske i Francuske u 2. kolu skupine D na Europskom prvenstvu Euro 2024 - Netherlands v France

Nakon te situacije Nizozemci su bili bolji nekoliko minuta, a nakon toga se utakmica primirila i obje reprezentacije su se zadovoljile bodom. Didier Deschamps nije u igru uvodio Kyliana Mbappéa, koji je protiv Austrije slomio nos. Francuska i Nizozemska imaju četiri boda nakon dva kola i praktički su osigurali osminu finala, a u zadnjem kolu će se odlučiti tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći u skupini. Austrija je na tri osvojena boda, a Poljska je sigurno posljednja u skupini s nula bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Nizozemska - Francuska 21.00 , Leipzig, Njemačka
Nizozemska
0 : 0
Francuska
Sortiranje događaja
90+5'

Završila je utakmica u Leipzigu. Svega je bilo na dvoboju Nizozemsku i Francuske, ali na kraju su izostali golovi i završilo je 0-0. Xaviju Simonsu je poništen gol, a Griezmann je propustio dvije odlične prilike kod Francuza. 

90'

Igrat će se još minimalno pet minuta sudačke nadoknade. 

87'

Rabiot je ostao ležati nakon oštrog starta Dumfriesa. Puštena je prednost jer su "tricolori" bili u izglednom napadu, ali Rabiot je ostao na travnjaku u bolovima. 

85'

Francuzi su opet uzeli posjed, ali primirila se utakmica i obje reprezentacije su oprezne. 

80'

Iako je gol Simonsa poništen, definitivno je ohrabrio Nizozemce, koji su sada bolja momčad na terenu. 

Komentari 147