Obavijesti

Sport

Komentari 39

Hrvatska - Andora 2-0: Bitna pobjeda 'mini vatrenih', protiv Grka za drugo mjesto u skupini

Hrvatska - Andora 2-0: Bitna pobjeda 'mini vatrenih', protiv Grka za drugo mjesto u skupini
6

Dugo su se mučili izabranici Ivice Olića, ali ipak su uspjeli probiti obranu Andore. Beljo se iskupio za promašaj, a utakmicu je 'zapečatio' pred kraj golom Veldin Hodža

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Slovačkoj, u Koprivnici svladala Andoru sa 2-0 (0-0) te s ta tri boda stigla na drugo mjesto ljestvice. Strijelci su bili Dion Drena Beljo u 60. i Veldin Hodža u 86. minuti.

Olić za ključne sudare ostao bez zvijezda Dinama i Osijeka! Evo tko se priključio Hrvatskoj U-21
Olić za ključne sudare ostao bez zvijezda Dinama i Osijeka! Evo tko se priključio Hrvatskoj U-21

Iako se gotovo čitavim tijekom susreta igralo na polovici Andore, Hrvatska je stvorila vrlo malo izglednih prilika za pogodak, u prvih 45 minuta samo jednu koju nije iskoristio Beljo. Do vodećeg gola Hrvatska je stigla u 60. minuti kada je nakon nekoliko odbijanja lopta stigla do Belje koji je snažnim udarcem sa 10-ak metara uspio zatresti suparničku mrežu.

Pokretanje videa...

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice protiv Skotske 04:13

Nakon vodstva Hrvatske, Andora je ipak zaigrala malo ambicioznije što je ostavilo više prostora za protunapade hrvatske reprezentacije, a iz jednoga od njih u 86. minuti stigao je i drugi gol. Šotiček je pobjegao svojim čuvarima te vidio dolazak Hodže iz drugog plana kojemu nije bilo teško svladati već palog Rabela.

Koprivnica: Susret Hrvatske i Andore u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Hrvatska je ovom pobjedom stigla do učinka od 19 bodova, dva više od treće Grčke protiv koje će u utorak također u Koprivnici igrati izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini. U toj utakmici Hrvatskoj je za drugo mjesto i siguran nastup u dodatnim kvalifikacijama dovoljan i bod, dok bi eventualnom pobjedom mogla čak i do izravnog plasmana na EP kojega će uz devet pobjednika skupina izboriti i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Koprivnica: Susret Hrvatske i Andore u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo

Ranije u petak je Portugal potvrdio prvo mjesto u ovoj skupini i izravni odlazak u Slovačku 3-1 pobjedom na gostovanju kod Farskih Otoka. Tom je pobjedom Portugal stigao do učinka od 24 boda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
9. kolo kvalifikacija za Euro U21 18 sati , Koprivnica
Hrvatska
60' Beljo, 86' Hodža
2 : 0
Andora
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Hrvatska je pobijedila Andoru!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade, a pomalo nepotrebno je žuti karton dobio Luka Vušković.

86' GOL HRVATSKA 2-0

Odlično je loptu 'podvalio' Šotiček, na nju je natrčao Veldin Hodža i vrlo vjerojatno 'riješio' utakmicu u Koprivnici! Zabio je u praznu mrežu za povećanje hrvatskog vodstva.

83'

Gostujući izbornik radi posljednje izmjene na utakmici, a nedugo prije toga Zvonarek je 'isprobao' gostujućeg golmana, ali Andora i dalje zaostaje jedan gol. 

75'

Promašaj i Šotičeka! Ostavio je petom loptu Ljubičić, na loptu je natrčao nogometaš Basela, ali poslao ju je daleko od gola! Nije to bilo blizu, a Olić je napravio zamjenu. U igru je ušao Zvonarek umjesto Belje.

Komentari 39