Obavijesti

Sport

Komentari 281

VIDEO Hajduk - Šibenik 4-0: Dragulj dao strašan gol, Rakitić prvijenac. Splićani preuzeli vrh

VIDEO Hajduk - Šibenik 4-0: Dragulj dao strašan gol, Rakitić prvijenac. Splićani preuzeli vrh

U golijadu su se uključili i Kalik vrlo atraktivnim golom te Livaja, prvi strijelac lige sa sedam pogodaka. Hajduk je pred 21538 gledatelja preuzeo vodeću poziciju HNL-a, a Rijeka i Dinamo mu gledaju u leđa

U posljednjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu svladali Šibenik 4-0 (2-0) čime su skočili na prvo mjesto ljestvice. Hajduk je žestoko zakoračio prema tri boda nakon samo sedamnaest minuta igre. U drugoj je Ivan Rakitić zabio za 1-0, svoj premijerni gol u dresu Hajduka, dok je u 17. na 2-0 povećao Bruno Durdov. U nastavku su strijelci bili Anthony Kalik u 62. i Marko Livaja koji je u 88. zaključio ovaj ogled.

Hajduk je, tako, ostvario šestu pobjedu i ona ga je dovela na prvo mjesto ljestvice. Splićani imaju dva boda više od Rijeke i Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu.

Žestok je bio start Splićana u dalmatinski derbi te je domaćin poveo već u drugoj minuti. Dajaku je asistirao, a Rakitić je s osam metara naciljao suparničku mrežu za 1-0. Bio je to premijerni pogodak u dresu Hajduka proslavljenog hrvatskog reprezentativca.

Nastavio je Hajduk napadati pa je u 10. minuti Dajaku pokušao lobom, ali nije povećao prednost. Pogodak se dogodio vrlo brzo nakon toga. Sedam minuta kasnije opet se ukazao mladi 16-godišnji Bruno Durdov koji je fantastično pospremio loptu pod gredu za 2-0.

Statistika Hajduk - Šibenik

Sve do kraja prvog dijela Hajduk je nastavio napadati, premda su naleti Splićana slabili kako se približavao kraj prvog dijela. Šibenik je uglavnom bio nemoćan na Poljudu. Branio se te je jedino pokušavao kroz kontranapade zaprijetiti, ali nije uspio u tome.

Drugo poluvrijeme počelo je šansom Livaje, a u 55. minuti još je bolju priliku imao Kalik. Njegov je udarac tada obranio šibenski golman Đaković kojem pomoći nije bilo u 62. minuti. Opet je prijetio Kalik koji je tom prilikom pogodio za 3-0. Vrlo lijepo mu je asistirao Prpić.

U 75. minuti Šibenčani su imali najbolju šansu. S čak 30 metara, iz slobodnog udarca, pucao je Žuta, ali vratar Hajduka Lučić nije dozvolio počasni pogodak suparnika. Sve je zaključeno u 88. minuti. Na asistenciju Biuka konačnih 4-0 je postavio prvi strijelac lige Marko Livaja. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE HAJDUK - ŠIBENIK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
9. kolo HNL-a 18:30 , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Rakitić 2', Durdov 17', Kalik 62', Livaja 89'
4 : 0
Šibenik
Sortiranje događaja

KRAJ! Najuvjerljivija predstava Hajduka ove sezone poslije koje na reprezentativnu pauzu odlazi kao lider HNL-a.

Prvi put otkako je "Lige 10" Hajduk je prvu četvrtinu prvenstva završio bez poraza.

Igrat će se najmanje dvije minute sučeva dodatka.

86'

Posljednja promjena i kod Šibenika. Bakić je završio nastup, Vasilj dobio zadnjih par minuta.

81'

Krovinović je presjekao neoprezno dodavanje u zadnjoj liniji Šibenika, odigrao za Biuka koji je opalio sa 17 metara. Otišlo je to pokraj gola.

80'

Bamba se krasno riješio čuvara na lijevoj strani i jurnuo prema petercu, ali povratna za Hrgovića nije bila dobra.

Komentari 281