Obavijesti

Sport

Komentari 658

VIDEO Dinamo - Slaven 5-2: Bili su opasni 'farmaceuti', ali su ih 'modri' slomili pred kraj susreta

VIDEO Dinamo - Slaven 5-2: Bili su opasni 'farmaceuti', ali su ih 'modri' slomili pred kraj susreta
9

Krenuli su uraganski domaći nogometaši s dva gola u mreži gostiju, ali su se 'farmaceuti' vratili s dva gola. No, 'modri' su do kraja utakmice zabili još tri gola i uzeli vrijedna tri boda u utrci za naslov prvaka

Nekoliko sati nakon što je Dinamo dobio novog predsjednika Velimira Zajeca, "modri" su u susretu 26. kola HNL-a na stadionu Maksimir pred 5.076 gledatelja pobijedili Slaven Belupo sa 5-2 (2-1) nastavivši utrku za prvo mjesto. Golove možete pogledati OVDJE.

Baturina jedini pokazao klasu! Pričuve se nisu previše iskazale, rezultat puno bolji od same igre
Baturina jedini pokazao klasu! Pričuve se nisu previše iskazale, rezultat puno bolji od same igre

Dinamo je vodio 2-0 golovima Tibora Halilovića (7) i Gabriela Vidovića (19), no gosti iz Koprivnice su izjednačili preko Ivana Lepinjice (22) i Mateja Šakote (59). Sandro Kulenović je u 70. minuti pogodio iz kaznenog udarca za novu prednost Dinama, a sve dvojbe je razriješio Martin Baturina pogodivši u 82. minuti za 4-2. U sudačkoj nadoknadi Baturina je realizirao jedanaesterac za konačnih 5-2.

Zagreb: Utakmica 26. kola HNL-a  Dinamo - Slaven Belupo

Počelo je sjajno za "modre", Halilović je već u sedmoj minuti sjajnim udarcem sa 20 metara doveo domaći sastav u vodstvo. U 19. minuti već je bilo 2-0. Vidović se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja i matirao Ivana Suška. U tim se trenucima činilo kako će hrvatski prvak rutinski odraditi dvoboj protiv Slavena.

VIDEO Golijada na Maksimiru: Kulenović i Baturina zaustavili veliki povratak Slaven Belupa
VIDEO Golijada na Maksimiru: Kulenović i Baturina zaustavili veliki povratak Slaven Belupa

No, već u 22. minuti gosti su smanjili. Halilović je izgubio loptu, Štrkalj je petom proigrao Lepinjicu, a ovaj lijepim udarcem pogodio za smanjenje rezultata. U 27. minuti gosti su postigli i drugi gol, no Dinamo je spasio VAR jer je strijelac Murić bio u zaleđu. U nastavku susreta gosti su bili posve ravnopravni i u 59. minuti su uspjeli izjednačiti. Halilović je ponovo bio krivac za pogodak, poslao je krivu loptu do Šakote koji je sjajno pogodio za 2-2 i šok na Maksimiru.

Zagreb: Dinamo nadmo?no pobijedio Slaven 5 - 0

No, radost gostiju nije dugo trajala. Sudac Kolarić je u 66. minuti dosudio kazneni udarac za Dinamo nakon duela Lepinjice i Baturine. VAR provjera je trajala skoro četiri minute i sudac je na koncu pokazao na bijelu točku, a Kulenović je bio siguran pogodivši za 3-2. Korak bliže pobjedi hrvatski prvak je stigao u 82. minuti sjajnim golom Martina Baturina sa 20-tak metra. Baturina je u drugoj minuti sudačke nadoknade stavio točku na "i" realiziravši kazneni udarac za 5-2. Jedanaesterac je skrivio Agbekpornu igravši rukom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
26. kolo HNL-a 17:30 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
7' Halilović, 18' Vidović, 70' Kulenović 11m, 82', 90+3' Baturina
5 : 2
Slaven
22' Lepinjica, 59' Šakota
Sortiranje događaja
KRAJ

Dinamo je slavio na Maksimiru!

90'+3' GOL DINAMO

Martin Baturina pucao je po sredini gola, Sušak se bacio i to je to - lopta je u mreži!

90'+2'

Novi penal za Dinamo, a ovaj put ga izvodi Martin Baturina. 

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao sedam minuta nadoknade.

86'

Žuti karton dobio je netko na klupi Dinama. Ferenčina radi još dvije zamjene - izlaze Štrkal i Lepinjica, a ulaze Liber i Mrdaković.

Komentari 658