Obavijesti

Sport

Komentari 236

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Susret su prelomili tek pred kraj

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu!  Susret su prelomili tek pred kraj
6

Izabranici Sandra Perkovića prošli su dalje u Kupu pobjedom u Istri kod Banjola (3-1), ali nije to bilo uvjerljivo kako su navijači očekivali. Morali su pred sam kraj utakmice uvesti Petkovića i Mišića, a tek su onda 'prelomili'

U posljednjem susretu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa branitelj naslova Dinamo pobijedio je u gostima četvrtoligaša Banjole 3-1 (2-1). Nakon samo deset minuta igre Dinamo je vodio 2-0 nakon golova Darija Špikića u šestoj i Sandra Kulenovića u 10. minuti. Domaćin je smanjio u 34. minuti, a strijelac je bio Alen Kamenički, dok je kapetan 'modrih' Arijan Ademi 'zapečatio' utakmicu u 86. minuti. 

Medulin: Susret Banjola i Dinama u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Premda je privremeni trener Dinama Sandro Perković najavio kako će ovo gostovanje odraditi igrači koji manje nastupaju i dalje je to bila respektabilna momčad, pogotovo u usporedbi sa suparnikom. Tijekom utakmice u igru su ulazili i svi najjači Dinamovi aduti. Početak Dinama bio je uistinu žestok te je branitelj naslova u uvodnih deset minuta postigao dva pogotka. U šestoj minuti iz blizine je poentirao Špikić, dok je četiri minute kasnije već bilo 2-0. Špikić je asistirao Kulenoviću koji je svladao suparničkog golmana. Dinamo je nastavljao pritiskati nedoraslog suparnika, ali prvu iduću veliku šansu imao je domaćin. U 17. minuti je Miljanić pucao glavom, ali direktno u Zagorca, golmana Dinama.

Dinamo podigao Banjole na noge: 'Naši dečki su sa skele otišli na utakmicu s prvakom'
Dinamo podigao Banjole na noge: 'Naši dečki su sa skele otišli na utakmicu s prvakom'

Od tada su domaći postajali sve ravnopravniji, a šansu su se nizale na obje strane. Kulenović je pogodio stativu u 30. minuti, dok je u 34. nastao delirij na stadionu. Loše je reagirala obrana Dinama, a lopta je stigla do samog Kameničkog koji je lijepo zahvatio loptu i zakucao je u mrežu za 1-2.

Medulin: Susret Banjola i Dinama u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

U uvodnom dijelu nastavka susreta još je manje izražena bila dominacija Dinama. Hrvatski prvak je diktirao ritam igre, ali je teško stvarao prave prilike. Možda prva izraženija bio je udarac Cordobe u 61. minuti koji je fijuknuo pored gola. Deset minuta kasnije pokušao je i Kulenović, ali je lopta otišla preko gola, dok je trener Dinama Perković u 78. minuti u igru ubacio i svoje najjače adute, Petkovića i Mišića.

Medulin: Susret Banjola i Dinama u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Igralo se tada cijelo vrijeme na polovici domaćina i pritisak je okrunjen u 86. minuti. Pierre-Gabriel je lijepo centrirao, a Ademi je glavom pogodio za 3-1. Do kraja susreta još je Cordoba prebacio prazna vrata, a Dinamo je proslavio prolaz među 16 najboljih. Ranije su osminu finala osigurali Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Osijek, Gorica, Istra 1961, Slaven Belupo, Šibenik, Rudeš, Varaždin, Slavonija Požega, Dugopolje, Bednja, Mladost Ždralovi i Bjelovar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, osmina finala 16.00 , Banjole
Banjole
34' Kamenicki
1 : 3
Dinamo
6' Špikić, 10' Kulenović, 86' Ademi
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Dinamo je u osmini finala Kupa!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

89'

Naljutio se sad Pierre Gabriel nakon jednog prekršaja, zaiskrilo je na terenu, a žuti karton dobio je i domaći igrač Floridan, kao i spomenuti nogometaš Dinama.

85' GOL DINAMO 3-1

Ademi je bio najviši u skoku i glavom krasno zabio za podebljanje prednosti, a nedugo nakon toga je prazan gol s pet metara promašio Cordoba.

78'

Tri promjene u redovima Banjola, a na to je Perković odgovorio uvođenjem Petkovića i Mišića.

Komentari 236