Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uživajte u finim domaćim paštetama i namazima

Uživajte u finim domaćim paštetama i namazima
1

Mesne i paštete treba usitnjavati u sjeckalici, a onu od tunjevine samo vilicom. Ukusne paštete možete pripremiti i od raznolikog povrća i mahunarki

Pašteta od tunjevine jedna je od najjednostavnijih za pripremu. No ne treba je usitnjavati u električnoj sjeckalici jer tako gubi strukturu i postaje prerijetka. Tunjevinu je dovoljno usitniti vilicom, a bogatiju aromu možete dobiti dodavanjem kapara ili maslina. Sjeckalica je ipak vrlo korisna u pripremanju pašteta od pečenog mesa.
Čak i od ostataka pečenja možete pripremiti odlične domaće paštete. Najukusnije su ako prije posluživanja nekoliko sati odleže u hladnjaku kako bi se sastojci povezali, a aroma ujednačila. Od povrća također možete pripremiti namaze slične paštetama. Najčešće ih rade od mahunarki. Namaz od pasiranoga graha ukusan je začinjen lukom i senfom. Možete iskušati i kombinacije s lećom i slanutkom, koje su ukusne začinjene slatkom crvenom paprikom.

PAŠTETA OD ČVARAKA
Pola glavice luka propržite na malo ulja da omekša. U sjeckalici sameljite 200 g čvaraka, 2 tvrdo kuhana jajeta, 10 dag češnjaka i  luk. Po ukusu začinite solju i paprom, a možete dodati i malo svježeg peršina.

RIBLJA DELICIJA
Srdele ispržite na ulju, pospite solju i češnjakom pa usitnite u sjeckalici. Dodajte vrhnje, narezane kapare,  papar, peršin, sok i koricu limuna pa sve dobro izmiješajte. Poslužite s bijelim kruhom.

PAŠTETA OD TUNJEVINE
Tunu iz dvije limenke ocijedite i usitnite vilicom. Dodajte 2 žlice majoneze, 2 žličice senfa, 3 žlice vrhnja, 7-8 kapi limunova soka, malo soli, malo crvene paprike i malo nasjeckanog peršina. Dobro izmiješajte vilicom. Ukrasite zelenom salatom i kuhanim jajima.

PILEĆA PAŠTETA
Pečenu piletinu (oko pola kilograma) narežite na kockice i usitnite u sjeckalici. Dodajte 100 g maslaca, 2 češnja češnjaka, sok pola limuna, žličicu curryja, malo đumbira i čilija u prahu te nasjeckani peršin.

MESNA PAŠTETA
Nasjeckanu glavicu luka popržite na maslacu. Dodajte 300 g nasjeckanih pilećih jetrica i naglo ispržite. Zalijte s 2 žlice prošeka i lagano pirjajte 15 minuta. Usitnite električnom sjeckalicom. Dodajte još 50 g maslaca. Posolite, popaprite i poslužite ohlađeno.

FINI SLANUTAK
Na tavi bez ulja popržite dvije velike žlice sezama. Izmiksajte limenku slanutka s češnjem češnjaka, nekoliko žlica maslinova ulja i malo vrhnja ako želite rjeđi namaz. Umiješajte sezam, sol i papar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0