On može preokrenuti posljedice visokokalorične prehrane te spriječiti stvaranje masnih naslaga oko struka. Dovoljno je samo prstohvat dnevno kako biste uživali ove blagodati
Uzimajte ovaj začin svaki dan i naslage oko trbuha će nestati
Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, je predstavljeno početkom svibnja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti.
Znanstvenici su 12 tjedana štakorima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na štakorima prije i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protuupalnih molekula u tijelu nego prije.
Također, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.
Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumijevanje nove građe, piše Daily Mail.
Prema istraživanju provedenom u Medicinskom centru Sveučilišta Rush u Chicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.
Začin cimet se radi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja razina šećera u krvi i može spriječiti razne upale.
U istraživanju provedenom 2010. godine U Centru za Primijenjene zdravstvene znanosti je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomjerene težine za čak 23 posto.
Pročitajte i zašto se cimet smatra antibiotikom iz prirode.