U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma
Uštedite novac: Čvarke možete lako napraviti i sami kod kuće
Čvarci se rade od svježe slanine bez kože, koja je u mesnici vrlo jeftina. Od, primjerice, desetak kila slanine ispast će oko kilogram čvaraka i 8 kilograma masti. Izrežite je na kockice jednake veličine, od 2 do 3 centimetra.
POGLEDAJTE VIDEO: Čvarci kao delikatesa
Pokretanje videa...
Sve stavite u duboku posudu pa dodajte malo vode, otprilike jednu šalicu na nekoliko kilograma. Temperatura ne smije biti previsoka.
U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma.
Gotovi su kad vidite da su poprimili nježno smeđu boju, a mast je svijetla. Potrebno ih je još samo sprešati.