Obavijesti

Sport

Komentari 9

Urbana legenda: Dva Damira u busu, a Split je uzeo krivog...

Damir Mulaomerović je sasvim slučajno postao Cibonin igrač ‘90-ih. Novi trener Cibone trebao je u KK Split, ali su ‘žuti’ zabunom uzeli drugog Damira - Mršića

VIDEO

Ratna 1994. godina. Ljudi iz Košarkaškoga kluba Split čekaju autobus s izbjeglicama iz Tuzle. Znaju da je u njemu supertalentirani mladi košarkaš Damir Mulaomerović, koji bježi iz ratnog vihora. Žele ga dovesti na Gripe, ali ne znaju nevjerojatnu podudarnost - da je u autobusu još jedan Damir. Također vrlo dobar košarkaš, također plejmejker.

Legenda kaže da je tako, pukom slučajnošću, Damir Mršić završio u dresu KK Splita, a drugi Damir - Mulaomerović - produžio je za Zagreb i kasnije postao jedan od najboljih košarkaša Cibone.

Nije ni Split loše prošao s Mršićem, “krivi” Damir je odigrao nekoliko dobrih sezona na Gripama pa kasnije promijenio ime u Demir Kaan jer je dugo igrao u Turskoj, do svoje četrdesete. No Mulaomerović je ipak bio klasa više, igrač za Panathinaikos i Real Madrid...

Posao koji nije smio odbiti

Točno 21 godinu nakon što je kao klinac stigao u Zagreb, Mulaomerović je jučer stigao pod Toranj kao novi trener Cibone. Tek mu je 41 godina, jedini dosadašnji posao trenera bio mu je u tuzlanskoj Slobodi.

- Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru. Ovo je posao koji nisam mogao odbiti, ne bi bilo korektno od mene. Imam obvezu prema ‘vukovima’ jer bez Cibone ne bi bilo niti moje košarkaške priče - rekao je Mulaomerović.

Aco Petrović nije dugo lutao s nasljednikom Slavena Rimca i Jurice Golemca. Mula je za njega bio jedini pravi izbor. Igrač kojeg je, uostalom, vodio kao izbornik reprezentacije.  

- Damir ima karakter kojim može razbuditi momčad. Znam njegov igrački put, a dok sam bio izbornik BiH, pratio sam kako radi u Tuzli. Dogovorili smo se za pet minuta - rekao je Aco.

Borba za ostanak u ligi

Mulaomerović je u dvije sezone na klupi preporodio Tuzlu, no Cibona je ipak neka druga priča. Klub velike povijesti, velikih želja, ali i malog budžeta.

- Čast je biti trener ovako velikoga kluba ma u kakvom on stanju trenutačno bio - istaknuo je Mulaomerović.

A stanje je takvo da se Cibona bori za ostanak u regionalnoj ligi. Nakon 13 kola je pretposljednja sa samo četiri pobjede.

- Imam sedam dana da posložim neke stvari - kaže Mula.

Službeni debi protiv Zadra

Debi na klupi odmah mu donosi veliki izazov. Cibona u nedjelju u Draženovu domu dočekuje Zadar s omjerom 7-6.

- Znam koji su problemi ove momčadi. Prioritet je popraviti obranu, koja je jako loša, no sigurno je da i napad može biti bolji. Igrači me većinom znaju, a s Marinom Rozićem i Andrijom Žižićem sam i igrao - istaknuo je novi trener Cibone, koji traži malo vremena da pokrene posrnulu momčad “vukova”.

- Drago mi je da su me prepoznali kao nekoga tko može izvući momčad, nadam se da neću razočarati. Ne bojim se, uvjeren sam da neću razočarati, no nisam ovdje da obećavam čuda. Mogu tek reći da će Cibona u idućem razdoblju igrati bolje - rekao je Mulaomerović.

Prije 21 godinu ušao je u klub na mala vrata i postao igračka legenda. Sad je dobio priliku isto to učiniti i kao trener.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!
BROJNI PROBLEMI

Dečki, je li to stvarno moguće? Dinamo i dalje nema trenera, a navijači polako gube strpljenje!

Plus+ SLAVEN - DINAMO 4-1 Igrači su i u Münchenu poslije utakmice dobili (nezaslužen) pljesak. Ali Koprivnica je puno toga promijenila. Sad su potjerani u svlačionicu, a čelnici kluba prvi put doživjeli otvorene kritike

VIDEO Reakcija Furyja na poraz Joshue postala viralna: 'Upravo sam izgubio 150 milijuna funti'
TEŠKAŠ U OČAJU

VIDEO Reakcija Furyja na poraz Joshue postala viralna: 'Upravo sam izgubio 150 milijuna funti'

Tyson Fury iz prvih redova pratio je spektakl na Wembleyu u kojem je Dubois pomeo Joshuu. Povikao je prema saudijskom moćniku i tražio da mu isplati novac
VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici
NOVI/STARI LIDER

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici

Fruk je doveo Rijeku u vodstvo već u trećoj minuti, a Andrić je u 19. zabio za rano povećanje prednosti. Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute kada Pašalić sjajnom asistencijom nalazi Galešića za treći gol