Obavijesti

Upustite se u avanturu i naučite sve o divnim umacima

Upustite se u avanturu i naučite sve o divnim umacima
5

Gastro.hr je za vas pripremio jedan mirisan specijal. Umaci koji griju dušu je prava mala riznica znanja i uz seriju članaka ćete naučiti sve što morate znati o tome.

Zimi se svi volimo malo više zadržavati u kuhinji, što radi topline koja u njoj vlada što radi divnih mirisa i okusa koji se tamo šire. Specijal Umaci koji griju dušu je štivo koje je Gastro.hr pripremio s puno ljubavi i truda, a svatko tko voli raditi umake će pronaći poneki savjet za sebe.  

Svaki zaljubljenik u kuhanje zna da nema dobrog umaka bez kvalitetnog temeljca. Zato vam se uvijek isplati izdvojiti trenutak vremena više i odabrati što kvalitetnije namirnice, a sav trud će vam se vratiti kroz okus umaka u koji ćete dodati temeljac. Ako vam ostane nešto temeljca viška, uvijek ga možete spakirati u male vrećice i zamrznuti. Njegova kvaliteta se neće promijeniti.

Uz recepte za brze i svakodnevne umake, poput umaka od krastavaca ili jednostavne salse, koji će vam obogatiti nepce i ugrijati dušu, pronaći ćete i recepte za jedan vječni klasik - umak bolognese.  Osim njega, tu je i Pesto Genovese koji će svakom gurmanu zagarantirati vrhunski užitak.

Osim recepata, u specijalu 'Umaci koji griju dušu', potražite i neke povijesne zanimljivosti vezano uz umake te naučite koja je osnovna podjela umaka prema načinu pripreme i prema načinu zgušnjavanja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Objavili karte: Evo kad dolazi novi snijeg. Bit će i do 25 cm
ZABIJELIT ĆE

Objavili karte: Evo kad dolazi novi snijeg. Bit će i do 25 cm

Čini se da ćemo u 2025. godinu ući bez većih oborina. Prve naznake novog snijega stižu malo kasnije