Obavijesti

Show

Komentari 29

Umro je Alain Delon (88)

Umro je Alain Delon (88)
6

Bio je ikona francuskog i svjetskog filma, veliki zavodnik čiji su život obilježile tragedije. Među najznačajnijim filmovima u kojima je glumio u dugoj karijeri su 'U zenitu sunca', 'Samuraj', 'Borsalino'...

VIDEO

Francuski glumac Alain Delon preminuo je danas u 89. godini. 

- Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kao i Loubu (njegov pas), su duboko ožalošćeni što objavljuju vijest o smrti svoga oca. Preminuo je mirno u svome domu u Douchyju, okružen sa svoje troje djece i obitelji - stoji u izjavi njegove obitelji za francusku novinsku agenciju AFP.

Pokretanje videa...

Francuski glumac Alain Delon preminuo u 89. godini 03:48

Bio je ikona francuskog i svjetskog filma, veliki zavodnik čiji su život obilježile tragedije. Potkraj 1968. našao se u središtu velikog skandala oko ubojstva njegova tjelohranitelja Stevana Markovića.

Delon tada priznaje bliske veze s podzemljem, no ipak ga oslobađaju krivnje. Afera čak nije naudila njegovoj karijeri. Nakon toga, počeli su mu nuditi uloge u kriminalističkim filmovima, a publika ga je nakon afere uživala gledati u tim ulogama.

Među najznačajnijim filmovima u kojima je glumio u dugoj karijeri su 'U zenitu sunca', 'Samuraj', 'Borsalino', 'Rocco i njegova braća', 'Gepard', 'Sicilijanski klan', 'Policajac'…Dobitnik je nagrade César za film Naša priča i počasne nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Na Filmskom festivalu u Cannesu 2019. Delonu je uručena počasna Zlatna palma za doprinos kinematografiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina