Za pripremu ovog namaza trebat će vam 15 minuta, grah, limun i začini. Sastojke pecite i zatim sve izblendajte u glatku smjesu i uživajte u ukusnom namazu
Ukusni namaz od bijeloga graha
Za samo 15 minuta možete napraviti ukusni kremasti namaz koji je dovoljan za četvero ljudi. Mođžete ga namazati na omiljeni kruh ili krekere, te poslužiti s maslinovim uljem.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci: 1 glavica češnjaka, 5 žlica maslinovog ulja, 2 konzerve bijelog graha od 400 g, 3 žlice limunovog soka, 1 žlica nasjeckanog ružmarina, 1/4 žličice papra, 1 prstohvat kajenskog papra, 1 žlica vruće vode, 1 žličica soli
Priprema: Najprije ispecite češnjak. Glavicu djelomično ogulite i odrežite manji dio pri vrhu kako bi svi režnjevi bili izloženi. Prelijte žličicom maslinovog ulja, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad se pečeni češnjak malo ohladi, istisnite ga u blender i dodajte 4 žlice maslinovog ulja, procijeđeni i isprani bijeli grah iz konzerve, limunov sok, ružmarin, papar, kajenski papar i žlicu vruće vode.
Izblendajte u glatki pire. Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte u maloj posudi i dodajte grančicu ružmarina. Pričekajte da se ulje zagrije i miješajte kako bi ružmarin otpustio okus. Namaz premjestite u posudu u kojoj ga planirate servirati i prelijte ga maslinovim uljem s ružmarinom.