Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ukusna prežgana juha kakvu su radile naše bake - možete dodati jaje, suhi kruh ili noklice

Ukusna prežgana juha kakvu su radile naše bake - možete dodati jaje, suhi kruh ili noklice

Po želji dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici. Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha. Dobar tek!

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

40 g ulja ili masti, 30 g brašna, mljevena paprika, češnjak (po želji), 1 l hladne vode, jaje (po želji) sol, papar

Postupak:

Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobijete ugodnu svijetlosmeđu boju, a zatim dodajte na njega malo mljevene paprike. Ako volite nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno nasjeckanog češnjaka.

Polagano ulijevajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna. Dodajte sol i papar po želji i promiješajte. Nakon što zavrije, kuhajte još 10 do 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici. Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha.

Teleći odresci u viskiju s rižom
Teleći odresci u viskiju s rižom
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1