Obavijesti

News

Komentari 84

Dron pogodio zgradu FSB-a u Kursku. U napadima na Kherson poginulo dvoje, a ranjeno devet

Dron pogodio zgradu FSB-a u Kursku. U napadima na Kherson poginulo dvoje, a ranjeno devet
4

Krimom zadnjih dana odjekuju eksplozije, Rusi tvrde da Ukrajinci pri tome koriste zapadno oružje i najavljuju osvetu. Drugi brod s ukrajinskim žitom stigao do Istanbula

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.14

Berlinski maraton započinje zvučnim signalom, a ne pucnjem zbograta u Ukrajini

Velika crvena zujalica zamijenila je prasak pištolja za početak berlinskog godišnjeg maratona zbog zabrinutosti da je pucnjava previše grub način za pokretanje sportskog događaja dok su tisuće ubijene u Ukrajini.

- Zvučni signal za start puno je primjereniji kada se u Ukrajini vodi rat- rekao je za dpa gradonačelnik Berlina Kai Wegner, izražavajući podršku odluci organizatora da utrku ne započne pucnjem iz pištolja.

19.01

U ruskim napadima u regiji Kherson najmanje devet ranjenih

Ruske snage nastavljaju s napadima na ukrajinsku regiju Kherson u nedjelju, pri čemu su dvije osobe poginule, a najmanje devet ranjeno, prema najnovijim informacijama ukrajinskih vlasti.

- Neprijatelj je bacio dvije zračne bombe na grad- rekao je Oleksandr Prokudin, čelnik regionalne vojne uprave, u objavi na Telegramu.

Jedan je udar pogodio industrijsko područje, a drugi civilnu infrastrukturu, rekao je dužnosnik.

Među ranjenima u bombaškim napadima je i 49-godišnja žena koja radi kao zaštitarka, rekao je Prokudin.

Ukupno šest ljudi ranjeno je u gradu Hersonu u nedjeljnim napadima, rekao je Roman Mrochko, načelnik gradske vojne uprave Hersona u Telegram objavi.

 

18.04

Zelenski tvrdi da se susreo s vrhunskim poslovnim ljudima tijekom posjeta SAD-u

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da se susreo s vodećim američkim poduzetnicima i financijerima tijekom ovotjednog posjeta SAD-u, gdje se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u Ukrajinu.

- Američki poduzetnici i financijeri potvrdili su svoju spremnost za velike investicije u našoj zemlji odmah nakon završetka rata i dobivanja sigurnosnih jamstava- objavio je na Telegramu uz fotografije sastanka.

- Radimo za pobjedu i obnovu Ukrajine.

Zelenski je rekao da su poslovni ljudi, među kojima su Michael Bloomberg, Larry Fink i Bill Ackman, spremni mnogo uložiti u obnovu Ukrajine.

16.59

Zatvoreni ruski oporbeni aktivist prebačen u Sibir

Zatvoreni ruski oporbeni aktivist prebačen je u zatvor s maksimalnim osiguranjem u Sibiru, javlja Associated Press.

Vladimir Kara-Murza mlađi (42) stigao je prošlog tjedna u IK-6, zatvorsku koloniju s maksimalnim nadzorom u sibirskom gradu Omsku, gdje je smješten u malenu "kaznenu ćeliju", rekao je danas njegov odvjetnik Vadim Prokhorov.

Kara-Murza, novinar i oporbeni aktivist, ranije ove godine osuđen je za izdaju jer je javno osudio ruski rat u Ukrajini. Osuđen je na 25 godina zatvora.

Transferi ruskih zatvora, koji se obično obavljaju vlakom, poznati su po tome što dugo traju, a informacije o tome gdje se zatvorenik nalazi ograničene su. Prokhorov je rekao da je transfer iz pritvorskog centra u Moskvi, gdje je Kara-Murza držan čekajući suđenje i žalbe, trajao manje od tri tjedna.

 

15.30

U Kursku je otkazan svečani vatromet zbog napada ukrajinskih dronova

Vlasti Kurska otkazale su vatromet u čast dana grada zbog napada dronova.

- Poštovani građani! Povodom nedavnih događaja, odlučio sam otkazati vatromet povodom Dana grada. Mislim da će to biti razumno sa stajališta mira i sigurnosti stanovnika.

Ukoliko pronađu sumnjive predmete, molim građane da informaciju žurno prijave na broj 112 - izjavio je gradonačelnik Igor Kucak.

Komentari 84