Obavijesti

Show

Komentari 13

Ugovor težak milijardu dolara: Clooney je prodao svoju tekilu

Ugovor težak milijardu dolara: Clooney je prodao svoju tekilu
1

Londonska tvrtka Diageo kupila je brend tekile Casamigos za 700 milijuna dolara, s tim da bi ta svota tijekom sljedećih deset godina mogla narasti za još 300 milijuna dolara

VIDEO

George Clooney (56), Rande Gerber (55) i Michael Meldman prodali su svoj brend tekile Casamigos londonskoj firmi Diageo. Trojica partnera dobili su unaprijed 700 milijuna doalra, a tijekom sljedećih deset godina, ovisno o tome koliku će zaradu brend donijeti svojim novim vlasnicima, svota bi mogla narasti za još 300 milijuna dolara.

U Diageu ne misle da će na brendu Casamigos išta zaraditi u prve četiri godine i tek nakon tog perioda očekuju profit.

- Da ste nas prije četiri godine pitali imamo li kompaniju vrijednu milijardu dolara, rekli bi da nemamo. Ovaj potez pokazuje Diageovu vjeru u našu kompaniju i našu vjeru u Diageo. Ipak, mi ne idemo nikamo, i dalje ćemo biti dio Casamigosa. I to počevši s čašicom večeras. Možda dvije - rekao je George u izjavi kojom je potvrdio prodaju brenda.

Sva trojica osnivača brenda Clooney, poduzetnik u zabavnoj industriji i suprug CIndy Crawford Rande Gerber te trgovac nekretninama Michael Meldman, će ostati i dalje uz Casamigos.

Trojac tvrdi da su u posao s tekilom ušli slučajno nakon što su se Rande i George tijekom odmora u Meksiku zainteresirali za proizvodnju tekile, a nakon toga im se pridružio i Michael. U početku su planirali tekilu proizvoditi samo za sebe, obitelj i prijatelje, ali nakon što su morali izvaditi licencu da bi mogli proizvoditi alkoholno piće, odlučili su ju i prodavati. Sada su od svog hobija lijepo i zaradili.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’
IMAJU DVOJE DJECE

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’

Iako su mnogi bili uvjereni da se krah braka dogodio početkom prošle godine, Jelena Perčin otkrila je da su papiri za razvod potpisani puno prije