Kod čišćenja ribe riba se pere samo izvana , ne iznutra , jer tako se ispere sve ono što daje fišu dopunski miris i okus .Jako važna je u fišu paprika, kupovna u trgovini nije baš najbolja ,kupim domaću iz Baranje, to je boja i miris i to poseban okus.I paprika se dodaje u ključalu vodu ne u hladnu, jer onda posmeđi , a u ključaloj vodi boja ostaje, a ni paradajza e se ne dodaje puno pogotovo koncentriranog , na ovu količinu navedenog ja dodam dvije jedaće žlice , ali zato prvo sipanje vina u hladnu vodu sipam oko 2 dcl , i pred kraja kuhanja oko 5 do 7 minuta sipam još 1 dcl . Fiš se kuha pola sata od kada provrije . .Pa ako još ima miješane ribe , malo štuke i smuđa i to glava i rep.Poslije fiša valja smuđ ala orly , pa šaran ili posebno veća deverika u rašljama , a može i malo soma onako tanka šnicla pečena na plotni kao cigansko pečenje . I naravno dobro vino , ne pivo.
Dk
Deaktivirani korisnik
16.12.2023.
Odustani
E to je to :)
mi
miroljub1
16.12.2023.
Odustani
I onda dobiješ kao recept nekog poznatog kuhara,Baranjci o takim receptima neće razgovarati.Jer kod njih je sve provjereno čak i vrijeme kuhanja u minutu,a prem
a drvima kako su cijepanja točno znaju temperaturu i kako će fiš da vrije
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .