sram nek ih bude!!!! isti ovaj artikl je u kauflandu u zagrebačkoj dubravi nemilo bio grabljen među ljudima jer su ga na akciji od 40 i neš % držali! SIGURNO su znali! ja sam ga prvi u 5+ primjeraka uzeo. e pa od mene više ni lipe. ne znam di mi je pamet i bila kad u tim veletrgovinama meso kupujem.
Dk
Deaktivirani korisnik
20.11.2016.
Odustani
Osobno kupujem samo domaće meso od proizvođača kojima vjerujem. Ove 'no-name' brendove što se tiče jaja, mlijeka, mesa niti ne gledam.
ko
kogabriga1
20.11.2016.
Odustani
Domaće meso nije izuzetak i da nema salmonele,bit je da salmonelu možeš jedino dobiti ako si konzumirao sirovu hranu,pećena i kuhana ubijaju bakteriju salmonele
i ne možeš se zaraziti njome.Vratite domaćinstvo nazad u škole PODHITNO.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.11.2016.
Odustani
Ne postoje izuzeci, ali postoji veće povjerenje s moje strane. Da bi meso termički obradio, ti moraš s istim rukovati, a pri čemu možeš kontaminirati površine s
kojima je isto bilo u dodiru, poput ruku i sl., kao i što se ne obrađuju uvijek termički jela koja se spremaju s tim sirovinama, npr. šlag za tortu.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.11.2016.
Odustani
Gade mi se svi,danas bezveze pogledam imam u frizideru kukuruz zvijezdin u limenci reko idem bas vidjet od kud je porijeklo Madarska a ja kao ponosna kupujem Zv
ijezdu hrv.proizvod eeeee odvratno . Uvoze tko zna sta i pakiraju pod nas proizvod truju i nas i djecu nam .
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
20.11.2016.
Odustani
Lda - Ja uvijek gledam odakle su proizvodi koje kupujem. Zvijezdin ketchup je isto iz Mađarske ukoliko se ne varam, i zato isključivo uzimam Podravkin koji je i
z Hrvatske. Isto se sjećam da su određeni Podravkini čajevi (naranča i cimet) iz Srbije, dok su drugi iz Hrvatske. Treba gledati i čitati.
Prikaži još ↓
Pu
PutZaNigdje
20.11.2016.
Odustani
@volimkobasice Zato treba znati i rukovati s hranom te prati kuhinju redovito.
Dk
Deaktivirani korisnik
20.11.2016.
Odustani
PutZaNigdje - Slažem se. Odmalena imam osjet za takve stvari, međutim znam jako mnogo ljudi koji nemaju i koji nakon što rukuju s masnom ili mokrom hranom rukuj
u cijelu kuhinju, držače, kvake, ma sve živo diraju. Isto vrijedi da nakon što diraju životinje, nemaju osjet za to da sve nakon toga što dotaknu, bilo kvake i sl., su mogući izvori kontaminacija.
Prikaži još ↓
tejmatebra
20.11.2016.
Odustani
kogabriga, ti bi se malo trebo informirat. dok ne skuriš salmonelu i ostale patogene, završe na ostalim površinama ili odrade cross-kontaminaciju u roku keks.
ko
kogabriga1
20.11.2016.
Odustani
Da se informiram o ćemu?,Da nije možda meso zaraženo salmonelom (gotovo u svakom mesu imaš tu bakteriju,al ona na temp od 70 stupnjeva nestane,skuriš ju,nema je
,ubiješ) koje doma doneseš,pa ako otvoriš ta salmonela iskoči van i kompletni stan ti zarazi.
Prikaži još ↓
ko
kogabriga1
20.11.2016.
Odustani
Meso sadrži i gore bakterije od salmonele.Sljedeći puta kad budeš meso pripremao,napravi si posebnu sobu samo za meso,zatvori je hermetički,jer mogle bi ti bakt
erije iz tog mesa sve zaraziti....,ako slučajno nisi siguran u sebe poslje obrade mesa,pozovi si interventnu službu da ustvrdi da se nije kojim slučajem koja bakterija negdi zavukla ti u stanu,recimo pod obavezo neka ti ispod kreveta pogledaju,jer kad zaspiš biti ćeš laka meta da te bakterija napadne.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .