Proširite vidike pa neka vam uobičajena kuharska pomagala posluže i za neke druge radnje - gulilicu za krumpir iskoristite da tanko narežete luk, a čašu da zgnječite - bananu...
Trikovi koji štede vrijeme: Luk će najbolje 'narezati' gulilica
1. Staklenku ćete najlakše otvoriti gumenom rukavicom
Problem kod otvaranja staklenki je sklizavost poklopca. Zato na ruku navucite gumenu rukavicu za pranje i otvorite je bez problema.
Pokretanje videa...
2. Rezanci "cure" iz vrećice
Zamijesite tijesto za noklice, od jaja, brašna, malo soli i ulja, ali neka je smjesa rjeđa. Napunite tijestom vrećicu, pa stavite nad kipuću vodu ili juhu. Čačkalicom ili drugim oštrijim štapićem probušite rupe i ostavite da rezanci cure.
3. Luk za salatu "narežite" gulilicom
Luk koji želite dodati, primjerice krumpir salati, prvo ogulite i prerežite na pola, a kako biste dobili tanke kriške, upotrijebite gulilicu za krumpir. Krenite s unutrašnje strane luka.
4. Oživite limun
Ako vam je polovica limuna ostala od dana prije i već joj se kora pomalo počela sušiti, uronite ju zdjelicu s vodom, ali je nemojte cijelu pokriti. Limun će u pola sata ponovno oživjeti i biti spreman za daljnju upotrebu.
5. Banana se reže i čašom
Ako bananu stavljate u voćnu salatu ili pripremate djeci, lakše ćete ju jesti ako od nje napraviti polukašu, a to ćete postići ako ju na tanjuru zdrobite - čašom preokrenutom naopačke, odnosno njenim rubovima.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...