Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trik kako napraviti savršeno poširano jaje za doručak

Trik kako napraviti savršeno poširano jaje za doručak
4

Vrlo jednostavno pripremite poširano jaje fantastičnog izgleda na tanjuru. Postavite tajmer, provjerite ga i ne pretjerujte sa sastojcima - sve što vam treba su voda i sol

Ja sam stručnjak za kuhanje i razvio sam metodu za kuhanje savršeno poširanog jajeta, bez octa, u trajanju od samo nekoliko minuta, tvrdi britanski kuhar Paul Foster.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Suzy Josipović Redžepagić VIDEO

I dok postoje stotine metoda za spremanje poširanih jaja, one su rijetko uspješne i često završe izgledajući razočaravajuće. No, Foster tvrdi da je smislio metodu kojom možete napraviti 'savršeno' poširano jaje.

Omlet s kobasicama i povrćem
Omlet s kobasicama i povrćem

- Uzmite lonac s vodom i nikako nemojte dodavati ocat - kaže u videu na svojoj TikTok stranici.

Što god vam drugi rekli, ne slušajte ih, upozorava kuhar.

- Ubacite prstohvat soli, zatim uzmite najsvježije moguće jaje, na sobnoj temperaturi, i stavite ga u sito, što će omogućiti da vodenasti komadići bjelanjka. Zakuhajte duboku posudu s vodom, a zatim smanjite vatru malo prije ključanja te promiješajte - kaže Paul.

Ne morate ga mutiti i stvarati vrtlog, miješanjem ćete mu samo pomoći da se 'stegne' i ne zalijepi za dno posude te i da se jednostavno lijepo sklupča.

Paul je zatim postavio mjerač vremena na dvije minute, savjetujući da ga provjerite u to vrijeme.

- Dajte mu malo ljubavi, nemojte odustati - dodao je.

Ukazuje na to kako voda ne ključa, kada je bez octa.

- Nema octa, dobro izgleda i neće imati gadan okus - nastavlja.

Kad je bio mladi kuhar, koristio je ocat, ali sada su ga naučili kako da spremi jaje na ovaj, kako i sam kaže, bolji način.

Nakon dvije minute, upotrijebio je šupljikavu žlicu kako bi nježno podigao jaje iz vode.

- Malo je sirov bjelanjak za mene pa ću postaviti dodatnih 30 sekundi na mjeraču vremena - objasnio je upozoravajući da ne dođete u iskušenje da pojačate vatru i počnete ga kuhati.

Ne bacajte ih! Evo kako možete iskoristiti ljuske jajeta u kući
Ne bacajte ih! Evo kako možete iskoristiti ljuske jajeta u kući

Nakon 30 sekundi, ponovno je provjerio jaje i izjavio da sada izgleda 'savršeno'.

- Ocijedite ga na nekom papiru. Nikad ga nemojte stavljati ravno na tost jer će ga samo namočiti. A onda ga samo začinite. Malo morske soli i mljevenog crnog ili bijelog papra - savjetuje Paul.

Nakon što je ocijedio višak vode, stavio je jaje na tanjur i nožem ga zarezao pri čemu se žumanjak izlijevao.

- Ne treba vam mikrovalna pećnica, ne treba vam jedan od onih predmeta, takozvanih lovokradica za jaja, trebate samo tavu s malo vode bez octa - zaključio je.

Dobit ćete savršeno kuhani tekući žumanjak i fino mekano bjelanjak. Obožavatelji kuhanja brzo su ga pohvalili u odjeljku za komentare, ističući kako vole poširana jaja i kako će njegov način definitivno isprobati.  

- To izgleda savršeno - napisao je netko.

- Hej, hvala čovječe, godinama se borim da ovo ispravim, upravo sam isprobao tvoju metodu i uspjela je - zahvalio mu se jedan pratitelj.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Ogulite kuhano jaje za osam sekundi: Evo što treba napraviti
Ogulite kuhano jaje za osam sekundi: Evo što treba napraviti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
ANKETA Slavite li Noć vještica?
TKO JE VEĆ IZREZBARIO BUNDEVU?

ANKETA Slavite li Noć vještica?

U moderno doba, 'trick-or-treating' dijeljenje slatkiša maskiranoj djeci postala je tradicija Noći vještica u Sjedinjenim Državama, a seže do drevnih keltskih slavlja ili čak do davnog božićnog običaja
FOTO Nakon dvije i pol godine, Trakošćan ponovno ima jezero!
OTVORENO ZA POSJETITELJE

FOTO Nakon dvije i pol godine, Trakošćan ponovno ima jezero!

Za ljubitelje povijesti, dvorac Trakošćan predstavlja pravi dragulj. Kroz stoljeća bio je dom brojnih plemićkih obitelji, među kojima je najpoznatija obitelj Drašković