![Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično](https://img.24sata.hr/CF5wRzfM6Me9V8offX20yqK_hsA=/414x267/smart/media/images/2021-16/e5a136fc57a21e5856f177cc0710b4a3.jpg)
Meso će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na štednjaku. Osim toga, uštedjet ćete novac na količini ulja, pogotovo ako imate naviku često pohati
Lifestyle
Komentari 4Meso će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na štednjaku. Osim toga, uštedjet ćete novac na količini ulja, pogotovo ako imate naviku često pohati
Radi se o pohanju u pećnici u kojoj se mogu pripremiti sve vrste pohanog mesa - šnicle, zagrebački odresci punjeni šunkom i sirom, komadi mesa s kostima itd., ali i povrće, poput tikvica, brokule, cvjetače...
POGLEDAJTE VIDEO Kako brzo oguliti krumpire:
Prednost ovakvog načina 'pohanja' je dobivanje manje masnog jela, a time se unosi i manje kalorija što doprinosi vitkoj liniji. Osim toga, imat ćete manje posla i manje čišćenja kuhinje koja često bude zašpricana uljem nakon klasičnog pohanja.
Umjesto u tavi, u pećnici možete pripremati i ćevape, pljeskavice, hamburgere, cheeseburgere...
Pripremate li, recimo, cheeseburgere - najprije ispecite meso u pećnici pa kasnije posložite listiće sira po njemu, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana. Ostavite još nakratko u pećnici dok se sir ne otopi, a peciva postanu pomalo hrskava po površini.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+