Obavijesti

Sport

Komentari 3

Triatlonci još ne smiju plivati u Seini. Natjecanje pod upitnikom

Triatlonci još ne smiju plivati u Seini. Natjecanje pod upitnikom

Odluke o tome smiju li sportaši plivati ​​u rijeci donose se noć prije natjecanja na temelju brojnih čimbenika, uključujući testove kvalitete vode koji moraju biti obavljeni dan prije i za čiji su rezultat potrebna 24 sata

VIDEO

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak su drugi dan zaredom otkazali triatlonski plivački trening nakon što je nedavna jaka kiša utjecala na razinu kvalitete vode u Seini. Nedjeljni trening također je otkazan nakon što su testovi obavljeni u Seini u subotu pokazali da kvaliteta vode ne zadovoljava traženi prag. Treninzi trčanja i biciklizma ostaju nepromijenjeni.

Ali organizatori su i dalje "uvjereni" da će se triatlonska natjecanja održati u utorak i srijedu kako je predviđeno. Nakon sastanka s olimpijskim organizacijskim odborom, lokalnim vlastima i Météo-Franceom, Svjetska triatlonska federacija donijela je "odluku o otkazivanju plivačkog dijela upoznavanja s triatlonom" zakazanog za ponedjeljak ujutro, kao i dan ranije, jer "razine kvalitete vode (...) ne daju dovoljna jamstva”, navodi se u priopćenju organizacijskog odbora za Pariz 2024. i Svjetske triatlonske organizacije.

Triathlon

- S obzirom na vremensku prognozu za sljedećih 36 sati, Pariz 2024. i Svjetski triatlon uvjereni su da će se kvaliteta vode vratiti ispod granica prije početka triatlonskih natjecanja 30. srpnja - dodaje se u priopćenju.

Triatlon je prva olimpijska disciplina koja se mora održati u Seini, prije plivanja na otvorenim vodama u drugom tjednu Olimpijskih igara u Parizu. U utorak u 8 sati na rasporedu je muška pojedinačna utrka u triatlonu, a u srijedu u istom terminu i ženska pojedinačna utrka. Odluke o tome smiju li sportaši plivati ​​u rijeci donose se noć prije natjecanja na temelju brojnih čimbenika, uključujući testove kvalitete vode koji moraju biti obavljeni dan prije i za čiji su rezultat potrebna 24 sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!