Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Tri savršene juhe od povrća koje će ugrijati hladne zimske dane

Tri savršene juhe od povrća koje će ugrijati hladne zimske dane
6

Uz par jednostavnih koraka nagradite i ugrijte vaše tijelo toplim juhama, sljedeće kombinacije toplog napitka ne sadrže meso, već su pripremane od sezonskih namirnica

Juha se oduvijek smatrala okrjepljujućim jelom. Započinjanje obroka s juhom povećava sitost, jer u ulozi predjela smanjuje ukupni unos kalorija koje ćete unijeti u ukupnom obroku te time povoljno utječe na održavanje tjelesne mase i postizanje vitke linije. Juhu čini visok udio vode, puna je mineralnih tvari, vlakana i vitamina. Ona ima zaštitni i iscjeljujući učinak na naš organizam, na probavni trakt, čuva kosti i zglobove, jača naš cjelokupni imunitet i ubrzava oporavak od nekih bolesti. Uvrstite je u vašu svakodnevicu, pripremite je i poslužite uz svaki vaš obrok. 

15 odličnih jela s kestenima: Od juhe i glavnih jela do deserta
15 odličnih jela s kestenima: Od juhe i glavnih jela do deserta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

juha 00:15

Kremasta juha od rajčice

  • Sastojci: 4 kriške baguettea bez korice, narezanog na kockice, 1 čaša nezaslađenog bademovog ili rižinog mlijeka, 2 žlice maslinovog ulja, 1 srednje veliki žuti luk, tanko narezan, 3 režnja usitnjenog češnjaka, 1 žličica origana, 1 konzerva oguljenih rajčica, 1 žličica soli, pola žličice papra, 1 žlica octa
  • Priprema: Natopite kruh u mlijeko pet do deset minuta. U međuvremenu u loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, češnjak i origano. Kuhajte povremeno miješajući 8 do 10 minuta. Potom dodajte konzervu rajčica i miješajte kako bi se one usitnile i jelo zagustilo, otprilike 15 minuta. Prebacite dobivenu juhu u blender, dodajte natopljeni kruh, sol, papar i još malo maslinovog ulja. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu, oko 1 minute. Vratite u lonac i dodajte žličicu octa. Poslužite vruće, ukrasite s još origana i servirajte uz focacciu ili pečeni kruh.

Krem juha od brokule i špinata 

  • Sastojci: 2 nasjeckana poriluka, 4 žlice maslaca, 6 čaša povrtnog temeljca, 2 čaše nasjeckane brokule, 1 mali krumpir, oguljen i nasjeckan, 5 čaša špinata, 1 čaša kiselog vrhnja, sol i papar
  • Priprema: U lonac ubacite i otopite maslac, potom dodajte poriluk, malo soli i papra te kuhajte 4 do 6 minuta. Dodajte povrtni temeljac, brokulu i krumpir te kuhajte još 18 do 25 minuta dok povrće ne omekša. Umiješajte špinat i kuhajte dok ne uvene. Potom smjesu prebacite u blender dok ne postane gusta i kremasta. Poslužite vruće uz žlicu kiselog vrhnja i malo papra za ukras.

Juha od mrkve i leće

  • Sastojci: 1 žličica mljevenog kumina, 2 žlice maslinovog ulja, 4 čaše narezane i očišćene mrkve, 3 velika sitno narezana crvena luka, 2 žličice svježeg đumbira, oguljenog i naribanog, 2 žličice kurkume, 4 čaše povrtnog temeljca, 2/3 čaše crvene leće, 1 1/2 čaša nezaslađenog kokosovog mlijeka, 1 1/2 žlica soli, 1/4 žlice crnog papra, malo nasjeckanog korijandera za posluživanja
  • Priprema: U loncu zagrijte ulje, ubacite luk i mrkve te pirjajte oko 6 minuta povremeno miješajući. Dodajte đumbir, kumin i kurkumu te još pola minute kuhajte. Potom, ulijte temeljac i leću i pričekajte da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još otprilike 20 minuta dok mrkva i leća ne budu gotove.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak