Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tradicionalni zagorski uskršnji doručak: 'Šunka se kuha u alu-foliji i poslužuje uz bučin kruh'

Tradicionalni zagorski uskršnji doručak: 'Šunka se kuha u alu-foliji i poslužuje uz bučin kruh'

Tradicionalni uskršnji doručak u kući Sanje Čaćko u Hrašćini u Zagorju sastoji se od kuhane šunke, domaćeg kruha od bučinih sjemenki, mladoga luka i jaja

Narodni običaji vezani uz najveći katolički blagdan Uskrs u Hrvatskoj su vrlo slikoviti i raznoliki. Kao i svaki drugi blagdan, određene tradicije i običaji prenose se s koljena na koljeno. Tradicija je da se u subotu ide u crkvu na blagoslov hrane, a u nedjelju ujutro na misu nakon koje slijedi svečani obiteljski ručak. Za uskršnji doručak se jede blagoslovljena hrana koja se ne smije bacati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0