Radi se o receptu prikladnom za ljeto, jer je priprema jednostavna, a obrok lagan i prepun korisnih nutrijenata. U jelo možete dodati i pokoju cherry rajčicu ili nekoliko crnih maslina
Tortilja sa slatkim krumpirom, mladim špinatom i feta sirom
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g svježeg mladog špinata
- 6 velikih jaja
- 100 g feta sira, izmrvljeno
- 3 batata
Postupak:
Probodite batate sa više strana pa ih stavite u mikrovalnu na 5 do 8 minuta dok ne omekšaju. Ostavite ih neka se ohlade.
Zagrijte ulje na tavi (promjera oko 20 cm) koja može ići u pećnicu pa nakratko prepržite špinat, minutu, dvije. Svaki batat prepolovite uzdužno i žlicom izvadite unutrašnjost - komadi batata neka ostanu veći (možete ga i oguliti pa izrezati na šnite). Umutite jaja.
Dodajte batat u tavu i promiješajte ga sa špinatom. Ulijte jaja i prodrmajte tavu da jaja uđu u svaku pukotinu između povrća. Po površini rasporedite feta sir i nastavite peći na laganoj vatri 4 do 5 minuta, dok dno ne postane čvrsto.
Potom tavu prebacite u zagrijanu pećnicu na gornju rešetku na minutu, dvije kako bi vrh dobio lijepu rumenu boju. Prije posluživanja ohladite, a ovo jelo odlično je i drugi dan, prenosi bbcgoodfood.com.