Obavijesti

Lifestyle

Komentari 121

Torta s jagodama, čokoladom i mascarponeom za osvježenje

Torta s jagodama, čokoladom i mascarponeom za osvježenje
3

Torte sa sirom sve su popularnije, a verzija s jagodama i čokoladom zadovoljit će sve sladokusce. Poslužite ju potpuno ohlađenu kao pravo osvježenje u ljeto

Sastojci:

Biskvit: 

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice oštrog brašna 
  • 1/2 šalice glatkog brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica sode bikarbone 
  • 1/2 šalice kakaa 
  • 1 jaje 
  • 1/2 šalice mlijeka 
  • 1/4 šalice ulja 
  • 1 vanilin šećer 
  • 1/4 šalice vrele vode

Mascarpone krema sa čokoladom

  • 250 gr mascarponea
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 60 g čokolade za kuhanje

Macarpone krema s jagodama

  • 100 g jagoda
  • 18 g  želatine
  • 5 žlica šećera

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema: 

Upaliti pećnicu na 170 °C. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.  Postupno dodajte mokre sastojke u suhe da se sjedine. Dodajte vrelu vodu, promiješajte pjenjačom i preliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite 40-45 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi.

Krema sa čokoladom: Čvrsto izmiksajte vrhnje za šlag te dodajte mascarpone i miješajte dok se ne sjedini.  Podijelite smjesu u dvije zdjele. Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo prohladi.  Rastopljenu čokoladu dodajte u jednu zdjelu s mascarponeom i šlagom i promiješajte.

Krema s jagodama: Listiće želatina namočite u hladnoj vodi. Jagode narežite na manje komade i  stavite u lončić u koji ste prethodno stavili malo vode i šećer te kuhajte na vatri dok ne omekšaju. Pomoću štapnog mikser napravite pire i procijedite jagode da se riješite koštica. Želatinu ocijedite i umješajte u vrući pire od jagoda.  U drugu polovicu smjese  mascarponea i šlaga dodajte lagano prohlađeni pire od jagoda sa želatinom.

Ohlađeni biskvit prebacite na stalak za tortu i oko njega stavite kolut od kalupa za torte. Na biskvit dodajte mascarpone kremu s čokoladom pa sa jagodama. Tortu ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata kako bi se krema stisnula. 

Napravite preljev od čokolade, prelijte preko ohlađene torte i ukrasite jagodama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 121
Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina
VRLO CHIC

Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina

Niti jedna frizura ne može trajati cijeli život, a da je uvijek odgovarajuća, bez obzira na godine. Ipak, tu je nekoliko bezvremenskih stilova koji s godinama postaju vrlo poželjni i praktični