Osim što je ukusna, ova se torta ne peče. Jagode su stigle na zagrebačke tržnice, pa je idealno vrijeme da iskoristite trenutak i uživate u slasticama s ovim prefinim voćem
Torta od sira i jagoda gotova je za tren, a tako brzo će i 'nestati'
Jednostavna i brza torta s kremom od sira i jagoda idealna je za proslave rođendana ili jednostavno dane kad se želite zasladiti nekim laganim desertom. Jagode su stigle na zagrebačke tržnice, pa je idealno vrijeme da iskoristite trenutak i uživate u slasticama s ovim prefinim voćem.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Osim što je ukusna, ova torta se ne peče, pa nećete mnogo vremena utrošiti u pripremu.
Potrebni su vam sljedeći sastojci: 250 g keksa, 125 g maslaca, 500 g krem ili svježeg sira, 250 ml vrhnja za šlag, 100 g šećera u prahu, žličica limunove korice, žlica ekstrakta vanilije i 500 g jagoda.
Prvo usitnite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu prstima u kalup za torte i spremite u hladnjak. Zatim sir izmiksajte sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag pa izmiksajte s kremom od sira. U kremu dodajte nasjeckane jagode i premažite po podlozi.
Ukrasite ostatkom jagoda i tortu ohladite barem sat vremena prije posluživanja.