Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tko je Lena Stojković? Za OI joj nije bilo dovoljno svjetsko zlato. Morala je biti najbolja i u klubu

Tko je Lena Stojković? Za OI joj nije bilo dovoljno svjetsko zlato. Morala je biti najbolja i u klubu
8

Lena Stojković naša je najveća uzdanica u taekwondou. Prvakinja je svijeta i Europe, najbolja hrvatska sportašica, za koju se titulu borila s Barbarom Matić. Obje se iz Pariza vraćaju s medaljom

VIDEO

Na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojila je zlatnu medalju. Na Europskom prvenstvu u Beogradu također. U izboru Sportskih novosti novinari su je proglasili najboljom hrvatskom sportašicom, dok je u HOO-ovu izboru tu nagradu podijelila s Barbarom Matić. Ali da bi otišla na Igre u Pariz i potom osvojila brončanu medalju, Lena Stojković (22) morala je dokazati da je najbolja u - klubu!

Pokretanje videa...

Hrvatska ima šestu medalju u Parizu! Lena Stojković brončana 00:56

Naime, s klupskom kolegicom iz tvornice šampiona u splitskom Marjanu, Brunom Duvančić, “razigravala” je za odlazak na OI. Jer Lena je dvostruka svjetska prvakinja i trostruka europska do 46 kilograma, a na OI-ju se kategorije spajaju kako bi ih bilo manje pa su ona i Bruna, koja se inače natječe u olimpijskoj kategoriji do 49 kg, odradile mečeve za plasman u Pariz. Lena je dobila dva od tri...

- Olimpijsko zlato jedino je koje mi nedostaje, ali kod mene nema neke euforije jer sam već nakon finala EP-a počela razmišljati o sljedećem velikom natjecanju. Znam da ću biti ‘lovina’, sad još veća drugima, ali ne gledam to kao pritisak u nekom lošem smislu. Jednostavno, ‘guram’ svoju priču - govorila nam je Lena uoči Igara i ponovila:

- Želim da mi je ovo samo početak. Želim kontinuitet medalja. Sretna sam i zadovoljna, ali idemo dalje u nove pobjede i bitke. Igre u Parizu su definitivno novi izazov. 

Zbog vrlo uspješne karijere, posljednje se dvije godine nauživala i svečanosti, proglašenja najboljih sportaša grada, županije, države...

- Svakako se puno ugodnije osjećam u borilištu nego na svečanostima, ali to je čast. Mlada sam, no jako mi je drago što su svi prepoznali moj trud.

I baš joj je sugrađanka iz Splita, Barbara Matić, najveća rivalka na tim proglašenjima za najbolje sportašice. Možda ćemo i na kraju ove godine morati odlučivati između njih dvije, olimpijske medaljašice!

- Ha, ha, da barem! Čast je biti pored nje i natjecati se s njom za takve nagrade. A kakvu god eventualnu novčanu nagradu dobila za priznanja, uložit ću za svoj sportski razvoj.

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima

Kako napreduje studij?

- Sad ne napreduje, zaledila sam godinu prije OI-ja, a nadam se da ću nastaviti studij što prije - zaključila je skromna Lena.

Jedino je veslanje Hrvatskoj donijelo više olimpijskih medalja nego taekwondo. Veslači sedam, a taekwondo, atletika i tenis po šest. Matea Jelić osvojila je zlato u Tokiju, a bronce Martina Zubčić i Sandra Šarić u Pekingu, Lucija Zaninović u Londonu i Toni Kanaet u Tokiju. Lena Stojković nastavila je taj niz. Kad je već najbolja na svijetu, u Europi, u Hrvatskoj i u - svom klubu..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone