Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tko je čudotvorka koja je liječila Modrića i Petkovića? Kažu da je nadriliječnica, a sportaši je vole

Tko je čudotvorka koja je liječila Modrića i Petkovića? Kažu da je nadriliječnica, a sportaši je vole

Terapije su toliko jake da je jedan sat učinkovit kao cijeli tjedan liječenja bilo kojom drugom metodom u svijetu, rekla je svojevremeno Marijana Kovačević iz Beograda

VIDEO

Na popisu onih koji su dolazili u njenu ordinaciju je mnogo poznatih imena poput Novaka Đokovića, Darija Srne, Ivice Olića, Nikole Žigića, Louisa Sahe, Vincenta Kompanyja itd., a na tretmane je u Beograd navodno išao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37). Sad je tamo bio i napadač 'vatrenih' Bruno Petković (29) koji muku muči s ozljedom zadnje lože zbog čega ga je izbornik Zlatko Dalić poslao kući iz reprezentacije.

Riječ je o poznatoj Marijani Kovačević, magistrici farmacije koja je postala poznata po liječenju sportskih ozljeda 'baziranih na teoretskom znanju i iskustvu u laboratorijskom radu', piše na njenoj web stranici. Kroz karijeru je pomagala mnogim svjetskim sportašima na neuobičajene načine. 

Muke za Jakirovića: Petković opet na liječenju u Beogradu, sutra mu slijede novi pregledi...
Muke za Jakirovića: Petković opet na liječenju u Beogradu, sutra mu slijede novi pregledi...

- Poslije mojih tretmana mišić je potpuno nov i nema tragova ozljeda. Nema ožiljaka, fibroze ni mogućnosti da se ozljeda ponovi, to je druga stavka revolucionarnih metoda. Po završetku terapije snimkom provjeravamo je li sve prošlo prema planu. Poanta je da dođe do potpune regeneracije mišića. Terapije su toliko jake da je jedan sat učinkovit kao cijeli tjedan liječenja bilo kojom drugom metodom u svijetu - rekla je svojevremeno.

Svojevremeno je 'spasila' i najboljeg svjetskog tenisača koji je imao problema prije Australian Opena, ali lijevo koljeno tamo ga nije boljelo. No, drugačija je priča primjerice s Diegom Costom koji 2013. godine nije imao sreće uoči finala Lige prvaka.

- Kajem se što sam prihvatio neispitanu metodu liječenja i otišao kod te doktorice. Bilo je raznih priča o tom tretmanu konjskom placentom, ali puno se i lagalo. Točno je da sam išao na te terapije, a doktorica je dok sam bio na elektrošokovima popušila dvije cigarete. Imao sam dva tretmana od po dva sata. Prije toga me strašno bolio mišić, a poslije nisam osjećao bol - rekao je Costa koji se nadao kako bi mogao doprinijeti momčadi u finalu Lige prvaka.

U međuvremenu se javila i doktorica Kovačević iz Beograda koja nije ostala dužna Brazilcu. 

- Neću se natezati sa nekim tko nalazi razloge za svoju karijeru koja nije onakva kakvu je on želio. Neka pišu što hoće, ali kako ja da budem kriva čovjeku koji od 2014. godine ne igra dobro. Costa kod mene nije bio zbog ozljede. Došao je da bi regenerirao ložu na kojoj je bio ožiljak. Imam snimke koje pokazuju stanje kada je došao i kada je otišao. Pri tome, nisam ih radila ja, već doktor specijalist, radiolog - objasnila je.

Njene terapije traju znatno kraće od liječničkih, a navodno su učinkovitije. Popularna je među sportašima, a objasnila je otprilike što radi.

- Istraživala sam kako se muskulatura može regenerirati u najkraćem razdoblju, bez korištenja medikamenata i agresivnih metoda. Metoda liječenja koji koristim je regeneracija ozlijeđene  muskulature specijalnom ručnom masažom rolerom, uz upotrebu aktivnih supstanci u elektromagnetnom polju, koje se stvara prolaskom visokofrekventnih struja kroz oštećeno tkivo. Proces se odvija neinvazivno po pacijenta, bez ikakvih kontraindikacija i alergijskih reakcija. Poslije terapije, rezultati na doping testu su negativni na prisustvo zabranjenih supstanci u krvi i urinu. Moram napomenuti da su supstance koje se koriste tokom tretmana potpuno neutralne i sigurne.

Dalić: Tko organizira te povike?! Znaju tko su ti ljudi, zašto to ne riješe? Petkovića ću pustiti kući
Dalić: Tko organizira te povike?! Znaju tko su ti ljudi, zašto to ne riješe? Petkovića ću pustiti kući

Spominjali su se 'čudotvorni napitci', ali to nije bilo točno. Spominje se da liječi i 'obične ljude', ali za razliku od slavnih nogometaša koji plaćaju tretmane po 5.000 eura u komadu, ostali mogu dobiti uslugu za pedesetak eura. Nema klasično liječničko ili fizioterapeutsko obrazovanje, a neki su je, poput Srpskog nogometnog saveza tužili. No, ona se očistila svih optužbi, a neki je i dalje nazivaju pseudoliječnicom. Bilo kako bilo, poznati sportaši bez obzira na sve i dalje dolaze k njoj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti