Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Tiramisu s kremom od limuna brzo je gotov, a topi se u ustima

Tiramisu s kremom od limuna brzo je gotov, a topi se u ustima

Umočite piškote u pripremljenu mješavinu ruma, limunova soka i šećera. Posložite dio po dnu posude pa premažite polovicom pripremljene kreme. Nastavite sa slojem natopljenih piškota i završite kremom

Broj osoba: 6

Priprema: 35 minuta

Sastojci:

2 limuna, 4 žlice bijelog ruma, 100 g šećera u prahu, 250 g piškota, 250 g mascarponea, 5 žlica kreme od limuna (curd), 2 velika jajeta, 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Naribajte koricu oba limuna pa iscijedite sok. Pomiješajte sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Dublju četvrtastu posudu (oko 25 x 25 cm) obložite papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Izmiksajte i slatko vrhnje.

Napravite rezance s umakom od finog špinata i mascarponea
Napravite rezance s umakom od finog špinata i mascarponea

Potom mikserom izradite mascarpone, preostali šećer, kremu od limuna (curd), dva žumanjka i koricu limuna. U smjesu s mascarponeom najprije umiješajte tučeno vrhnje, a potom i bjelanjke. Poslužite se drvenom žlicom ii špatulom.

Umočite piškote u pripremljenu mješavinu ruma, limunova soka i šećera. Posložite dio po dnu posude pa premažite polovicom pripremljene kreme.

Nastavite sa slojem natopljenih piškota i završite kremom. Zagladite kremu nožem, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na barem četiri sata.

Evo kako napraviti kremu od limuna (curd):

Sastojci: 2 žumanjka, 2 jaja, 200 g šećera, prstohvat soli, limunova korica, 180 ml limunova soka, 150 g maslaca  

Priprema:

Žumanjke, jaja, šećer i prstohvat soli stavite u lonac te dobro izmiješajte pjenjačom. Sastojcima umiješajte koricu i sok limuna, a naposljetku dodajte maslac. Smjesu zagrijte na laganoj do umjerenoj vatri neprestano miješajući.

Napravite krostatu od limuna
Napravite krostatu od limuna

Uz miješanje, lagano kuhajte dok se maslac ne rastopi, a smjesa ne ugusti – od 5 do 10 minuta. Dok je još vruća, kremu procijedite u zdjelu kroz gustu cjediljku.

Miješanjem i pritiskanjem kreme kroz cjedilo žlicom potpomognite proces cijeđenja. Kremu izravno pokrijte prianjajućom plastičnom folijom kako se tijekom hlađenja na vrhu ne bi formirala 'kožica'.

Krema će biti spremna za uporabu nakon četiri sata hlađenja u hladnjaku, a ako je ne planirate odmah potrošiti, preselite je u steriliziranu staklenku, prenosi miss7gastro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12
Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza
ŠTO VAS ČEKA?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Najlakši recept za tiramisu
I ZA POČETNIKE

Najlakši recept za tiramisu

Tiramisu je desert koji spaja neke od najraskošnijih okusa: kremu, kakao, kavu i slatki biskvit te je vrlo popularan na obiteljskim okupljanjima. Nije toliko kompliciran za napraviti, a večeri daje poseban štih