Obavijesti

Sport

Komentari 79

Tići, po finale! Evo gdje gledati spektakl juniora Hajduk - Milan

Tići, po finale! Evo gdje gledati spektakl juniora Hajduk - Milan

Prva je stepenica u Ženevi Milan, a onda tri dana kasnije, svi se nadamo, i pobjednik drugog polufinala između AZ Alkmaara i Sportinga. Iako talijanska momčad nije izgubila ove sezone u Ligi prvaka, hajdukovci su favorit

VIDEO

Utakmica generacije. Večeras od 18 sati u Ženevi juniori Hajduka protiv velikog Milana igraju polufinale Uefine Lige mladih. Počevši još tamo u rujnu proti Gabale, pa preko Apolonije, Šahtara, Manchester Cityja i Borussije Dortmund plasirali su se na završni turnir među četiri najbolje momčadi u Europi. Ali, plan je postati i najbolja.

Pokretanje videa...

Hajduk juniori VIDEO

Prva je stepenica Milan, a onda tri dana kasnije, svi se nadamo, i pobjednik drugog polufinala između AZ Alkmaara i Sportinga iz Lisabona. Iako talijanska momčad nije izgubila ove sezone u Ligi prvaka, hajdukovci su favoriti. Ne bez razloga, priključili su se sada prvotimci Vušković, Pukštas i Brajković, na put je krenuo i kapetan Capan koji će biti zbog kartona dostupan za eventualno finale. Na juniore 'bilih' tečaj je 2.50, na remi 3.30, dok je na pobjedu Milana tečaj 2.70.

Šibenik: HNK Šibenik protiv HNK Hajduk u 27. kolu Prve HNL

- Vušković je s nama bio sve do prije dva mjeseca, a Pukštas na početku sezone. S Vuškovićem nam je posjed stabilniji i otvaranje napada bolje, Pukštas nosi energiju, trku, ulazi iz drugog plana u prilike... S njima ćemo sigurno biti puno jači, a nadamo se da ćemo proći i u finale u kojem možemo računati i na Capana - rekao je trener Hajduka Marijan Budimir.

Miše: Ti su momci dobri i za prvu momčad! Gudelj: Klub se ovoj generaciji treba posvetiti...
Miše: Ti su momci dobri i za prvu momčad! Gudelj: Klub se ovoj generaciji treba posvetiti...
Milan je dobra momčad, ali nije bolja od Cityja i Borussije (D)
Milan je dobra momčad, ali nije bolja od Cityja i Borussije (D)

Ono što može zbuniti, jest podatak da je momčad Milana tek 13. u Primaveru, s ogromnih 25 bodova zaostatka za vodećim Lecceom. No kad se zna da u Primaveri mogu nastupati i stariji igrači, što mnogi klubovi koriste kao poligon za razvoj, ali ne i Milan, oni igraju uglavnom s igračima koji igraju i Ligu prvaka mladih, onda je time i jasnije njihov plasman. Vodi ih bivši igrač Milana Ignazio Abate.

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka

- Primavera je i inače jako teška. Gledali smo desetak njihovih utakmica i znamo sve o njima. Mislim da i njima ovo puno znači, prvi put su oni u ovoj fazi natjecanja, kao i Sporting i Alkmaar. Prvi put u povijesti netko će osvojiti Ligu prvaka mladih i svima to znači jako puno. Primjerice, Milan je imao 4-5 igrača u prvoj momčadi i neke su ostavili van postave protiv Juventusa da ne bi prekršili pravilo da ne smiju nastupiti u Ligi prvaka mladih ako odigraju tri utakmice u grupnoj fazi seniora. Znači da im je stalo - kaže Budimir, čijem je stožeru u pripremi utakmice pomogao i Dinamo s taktičkom snimkom Milana.

Nyon: Trening nogometaša Hajduka uo?i sutrašnje  polufinalne utakmice Lige prvaka mladih

Tko sudi?

Rohit Saggi (31) iz Norveške delegiran je za glavnog suca ogleda Hajduka i Milana. Saggi je iz Drammena, a porijeklom je Indijac. Ove sezone dijelio je pravdu na sedam međunarodnih utakmica. Pomagat će mu sunarodnjaci Morten Jensen i Anders Olav Dale, dok je četvrti sudac Alessandro Dudic iz Švicarske. 

Ekipa za LP iz 4.f: 'U mojem su razredu četiri igrača Hajduka'
Ekipa za LP iz 4.f: 'U mojem su razredu četiri igrača Hajduka'
Evo kako je Dinamo pomogao Hajduku u pripremi za Milan! 'Bijeli, sretno vam u Ženevi'
Evo kako je Dinamo pomogao Hajduku u pripremi za Milan! 'Bijeli, sretno vam u Ženevi'

Saggi je dugi niz godina sudio bendi. Bendi (od velškog bandy) je zimski sport u kojem se lopta udara štapom. Bendi je preteča hokeja na ledu. Vjerojatno je potekao od igara kao što su škotski shinty ili irski hurling, kao i hokeja na travi. Odustao je od suđenja bendija jer je odlučio fokusirati se na nogomet. Postao je 2013. najmlađi u povijesti koji je sudio na muškoj svjetskoj smotri u bendiju. Bilo je to u švedskom Vänersborgu. Sudio je posljednjih deset minuta finala između Rusije i Švedske (4-3) jer se Finac, koji je bio glavni sudac, ozlijedio.

Kako do ulaznica?

Susret Hajduka i Milana igra se na stadionu Servettea u Ženevi, a ne na stadionu Colovray u Nyonu, kako je prvotno bilo planirano. Dobra je to vijest za navijače Hajduka kojih će puno više moći doći na stadion. Dobili su gotovo tri sektora na istočnoj tribini, trostruko više nego što su dobili Talijani! Očekuje ih se više od 4000.

Cijena ulaznica nije 10 franaka, što bi bio slučaj da se igra na stadiončiću u Nyonu, nego 15 franaka ili 114,75 kuna (franak je približno jednak euru), dok je za djecu do 10 godina simboličnih jedan franak (7,69 kuna).

Prodaja ide isključivo putem interneta OVDJE gdje možete odabrati i točno sjedalo s kojega želite pratiti utakmicu. Fizičke prodaje ulaznica na blagajnama neće biti ni na dan utakmice, javlja Hajduk.

Sustav za prodaju ulaznica, pak, pogriješio je s imenom hrvatskog kluba pa tako na više mjesta stoji ime "Hadjuk" umjesto Hajduk. Sličnu su pogrešku napravili i Španjolci na autobusu koji je ljetos prevozio hajdukovce u Valenciji uoči utakmice protiv Villarreala.

Ulaznica vrijedi i za javni prijevoz

Inače, kupljena ulaznica vrijedi i za javni prijevoz u Ženevi, odnosno autobuse i tramvaje. Autobusna stanica najbliža stadionu je Genève-Stade (linije D i B34), a tramvajska Lancy-Bachet (linija 18, koja prometuje između željezničke stanice Geneva Cornavin i Lancy-Bachet). Vozni red autobusa i tramvaja možete provjeriti OVDJE.

Ako se ne odlučite za dolazak automobilima ili u vlastitom aranžmanu, na utakmicu možete i vlakom, no ulaznica za utakmicu tad ne pokriva trošak prijevoza. Najbliža željeznička stanica je Lancy-Bachet, a raspored vlakova možete pogledati OVDJE.

Iz Hajduka mole sve navijače da koriste javni prijevoz jer je broj parkirnih mjesta oko stadiona ograničen. Utakmica počinje u 18 sati, prijenos je na ArenaSportu 1 uz uvodnu emisiju sat vremena ranije, a utakmicu možete pratiti i na Hajduk Digital TV-u te službenoj stranici Uefe. Prvi polufinalni susret, između Sportinga i AZ Alkmaara, također možete gledati na kanalu Arena Sport 1 s početkom u 13 sati. Finale je 24. travnja od 18 sati, a dostupne su ulaznice i za finale po istim cijenama OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti