Obavijesti

News

Komentari 0

Teslin vanzemaljac u Hrvatskoj: 'Teži gotovo pet tona, a za njega vam treba dozvola za kamione'

Teslin vanzemaljac u Hrvatskoj: 'Teži gotovo pet tona, a za njega vam treba dozvola za kamione'
9

U Zagrebu je predstavljen Tesla Cybertruck, električni pickup čije je predstavljanje odgađano nekoliko puta. Sad zadivljuje automobilističke fanove

VIDEO

Ne izgleda kao automobil, prije kao zastrašujući vojni oklopnjak. Pa ipak, Tesla Cybertruck najnoviji je luksuzni proizvod tvornice autosnova Elona Muska koji se posljednjih mjeseci više angažirao u političkom lobiranju na desnom centru, ali očito nije zaboravio ni glavni posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tesla Cybertruck stigao u Zagreb! Mrcina od tri tone i 845 konja zabranjena je u Europi 00:54

Teslin pickup čije je predstavljanje bilo odgođeno 2023., pušten je u prodaju u SAD-u po cijeni od 61.000 dolara za osnovni model. U Zagrebu ga se može pogledati do subote i provjeriti nevjerojatne performanse zbog kojih ga neki smatraju i budućnošću među autima. Cybertruck je oklopljen čelikom, dužine gotovo šest metara, širine 2,2 metra, te je visok 179 cm. Vozilo je teško gotovo pet tona, te se može podizati od tla i do 43,3 cm.

Ljubitelje električnih automobila najviše će oduševiti podaci o jačini tri električna motora jačine 834 konja. Iz Tesle tvrde kako jednim punjenjem može odvoziti i do 547 kilometara. No upravo "nabrijane" performanse razlog su zbog kojeg se Tesla Cybertruck neće prodavati u EU, pa tako ni u Hrvatskoj. Bruto težina mu je prevelika za B kategoriju vozila, što znači da bi vozačima u EU trebala vozačka dozvola za kamione. Osim toga, u Europi uglavnom nema punionica s Teslinim NACS utikačima. Dok Tesla ne ispuni obećanje i prilagodi “vanzemaljca” europskim propisima, Tesla Cybertruck će se moći pogledati kao reklamni izložak. 

Otporan na metke

Jedna od glavnih karakteristika koje Tesla predstavlja je karoserija od nehrđajućeg čelika. Auto je navodno otporan na metke, no nisu svi uvjereni u sigurnost auta.

Auto za cestu, ali i kampiranje

Tesla ima Camp Mode, odnosno, potpuno je opremljen za održavanje svjetala, štednjaka, glazbe, grijača. Za sve to Powershare Mobile Connector s kojim može puniti i druga vozila.

Neviđen paket baterija

Auto ima strukturni paket baterija, s komponentama postavljenim ispod sjedala i središnje konzole. Paket je dovoljno jak da Cybertruck može napajati i kuću.

Prošireni teretni prostor

Cybertruckon ‘gepek’ ima 1700 litara prostora te dvije utičnice. U stilu pravih američkih pickupova, Tesla ima kuku za vuču koja može potegnuti do čak pet tona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen