Tisuće konjskih snaga na hrvatskim cestama: Vrhunski superautomobili osvojili Istru | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 0

Tisuće konjskih snaga na hrvatskim cestama: Vrhunski superautomobili osvojili Istru

Tisuće konjskih snaga na hrvatskim  cestama: Vrhunski superautomobili osvojili Istru
8

Na rivi pored pulske Arene su na svoje došle i stotine znatiželjnika koji su imali priliku uživati u pogledu na spektakularne automobile, te se fotografirati uz njih

VIDEO

U Istri je danas nastavljeno osmo izdanje spektakularnog Auto Sport Adria koji povezuje gastronomiju, jedinstvene lokalitete, vrhunsku zabavu i poslovno umrežavanje s vožnjom atraktivnih superautomobila. 

Nakon što je karavana pedesetak superautomobila, u velikom stilu, jučer stigla u Istru, danas su nastavili vožnju najvećim hrvatskim poluotokom uživajući u prirodnim ljepotama i zabavnim cestama kojih u Istri ima u izobilju. Oko stotinu sudionika ovogodišnjeg Auto Sport Adria Istria Drive 3.0 iz cijelog svijeta, jutros je krenulo iz Pule lokalnim cestama preko Limskog kanala prema Poreču. 

Povorka superautomobila u kojoj je bila Rimac Nevera i brojni drugi superautomobili marki Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Jaguar, Rolls Royce, Porsche te mnoga rijetka limitirana izdanja BMW-a, Audija i Mercedesa izazvala je velik interes u svakom mjestu kroz koje je prošla.  

Na prvoj stanici, Motodromu Poreč, za sudionike je održano natjecanje u vožnji kartinga. Sudjelovalo je pedesetak vozača koji su kroz polufinalne i finalnu utrku odmjerili svoje snage u nešto sporijim "bolidima" od onih koje inače voze. Nakon uzbudljivih utrka proglašeno je i troje najboljih vozača koji su za svoj uspjeh nagrađeni peharima i šampanjcem, a atmosferu "prepunu" oktana su neki sudionici dodatno začinili driftanjem po karting stazi. 

Svake godine Auto Sport Adria posebnu pažnju posvećuje sudionicama i, za razliku od sličnih događaja, ima posebno osmišljen program za pripadnice ljepšeg spola.


Tako se, dok su muškarci vozili karting, većina sudionica ovogodišnjeg izdanja Auto Sport Adria uputila se do Vinarije Rossi gdje je za njih pripremljen poseban program. Muški i ženski sudionici Auto Sport Adria naposljetku su ponovo spojeni te je Vinariji Rossi uslijedio još jedan gastronomski vrhunac kakvim Auto Sport Adria obiluje. 

Program je nastavljen vožnjom prema Puli, gdje su automobile i njihove vozače pokraj znamenite Arene dočekali gladijatori.Na rivi pored Arene su na svoje došle i stotine znatiželjnika koji su imali priliku uživati u pogledu na spektakularne automobile, te se fotografirati uz njih. Prizor jedne od najimpresivnijih "ergela" superautomobila koja je ikada posjetila Hrvatsku u kombinaciji s drevnom rimskom građevinom i gladijatorima je bio zaista jedinstven. 

Nakon što se odmore od još jedne gastronomske večeri i partyja, sudionici ovogodišnjeg izdanja Auto Sport Adria kreću na posljednju etapu ovogodišnjeg izdanja Auto Sport Adrie koja ih prvo od Pule vodi do Fažane otkuda će isploviti u posjet Nacionalnom parku Brijuni. Nakon povratka na kopno slijedi još jedna dionica vožnje do bajkovitog Motovuna gdje i završava osmo izdanje Auto Sport Adrie. I za posljednji dan organizatori su najavili niz iznenađenja za sudionike. 

Pokrovitelji ovog unikatnog događaja su TAG Heuer, Optika Anda, Tifon, Big Green Egg, Motul, Croatia Airlines, Ashton Cigars, Tehnolub, Turistička zajednica Istre, i Turistička zajednica Poreča, Turistička zajednica Pule,Turistička zajednica Poreč i grad Pula.

Sve informacije, kao i fotografije te video uratke možete doznati i vidjeti na Facebooku i Instagramu Auto Sport Adrie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu  'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura
EKSKLUZIVNO: OAZA KRAJ ŠIBENIKA

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu 'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura

Plus+ Trojac je stanove u novom šibenskom naselju kupio od kolege Milana Badelja, proslavljenog nogometnog veznjaka, prije nego što su ih sagradili. Sad su kvadrati poskupjeli

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju