Obavijesti

Tech

Komentari 13

Samjiyon tablet: Nova igračka 'velikog vođe' Kim Jong Una

Samjiyon tablet: Nova igračka 'velikog vođe' Kim Jong Una
1

Samjiyon koristi osnovnu verziju Androida, nema mogućnost spajanja na internet, ali se zato putem njega može pristupati određenim vladinim intranet stranicama

VIDEO

Kad ga imaju svi, zašto ga ne bi proizveli i mi! Tako nekako vjerojatno je razmišljao  Kim Jong Un, čelnik Sjeverne Koreje kada je svojim stručnjacima  'izdao naređenje' da i država na čijem je čelu, poput svih drugih svjetskih velesila mora imati svoj tablet. 

Naravno, u najmanju ruku ravnopravan s Samsungom i Appleom. U tome je očito i uspio stvorivši Samjiyon. Priliku da ga predstavi Zapadu dobio je turist koji ga je nedavno kupio  za 200 dolara te recenziju objavio na internetu.

Prema pisanju portala NorthKoreaTech.org  Samjiyonu je dao prolaznu ocjenu rekavši kako na prvi pogled ne zaostaje za tabletima koji se prodaju na američkom tržištu. 

Uređaj koristi osnovnu verziju Androida, ali bez mogućnosti spajanja na bilo koji od Googleovih servisa. 

To i ne čudi, pogotovo ako se uzme u obzir da Samjiyon nema mogućnost spajanja na  internet, ali se zato putem njega može pristupati određenim  vladinim intranet  stranicama. 

Na stražnjoj strani gadgeta nalazi se antena pomoću koje je moguće gledati četiri televizijska kanala. Sve aplikacije su na korejskom, pa i korejska verzija Angry Birdsa. 

Osim nje, na uređaju se nalaze igrice poput košarke, ali i nekoliko ratnih igara. Pokreće ga  procesor jačine 1,2 GHz., što ga čini bržim od  Samsung Galaxy Tab 2 koji ima procesor snage 1 GHz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Igrali smo Astro Bot: Galaktička pustolovina prekrasna je igra koja će zabaviti djecu i odrasle
IGRE MORAJU BITI ZABAVA

Igrali smo Astro Bot: Galaktička pustolovina prekrasna je igra koja će zabaviti djecu i odrasle

Astro Bot je prekrasna Sonyjeva igra za koju je prava šteta da nije stigla ranije, ali pokazuje da igre mogu biti vrhunska zabava za djecu, ali i one odrasle, kojima će ovo biti pravi put kroz sjećanja

Honor Magic 7 dobit će osobnog asistenta - AI Agenta, uvode i sustav  za detekciju deepfakea
AI NOVITETI

Honor Magic 7 dobit će osobnog asistenta - AI Agenta, uvode i sustav za detekciju deepfakea

HONOR AI Agent je uvijek uključen osobni asistent koji stiže na Magic 7 seriju telefona, a Honor je predstavio i sustav detekcije deepfakea na uređaju
Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske