Opel Frontera se vraća: Krajem godine stiže i u Hrvatsku, moći će se voziti i samo na struju | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 7

Opel Frontera se vraća: Krajem godine stiže i u Hrvatsku, moći će se voziti i samo na struju

Opel Frontera se vraća: Krajem godine stiže i u Hrvatsku, moći će se voziti i samo na struju
7

Novi Opelov SUV dolazi krajem godine u hrvatske salone, nudit će se sa električnim i hibridnim pogonom. Ima prtljažnik od 450 litara, kraći je tek nešto manje od 4,4 metra, a kasnije će imati i sedam sjedala

VIDEO

Opel je na današnjoj konferenciji u Zagrebu službeno predstavio novu Opel Fronteru - udoban, prostran i kompaktan SUV za obitelj, putovanja i boravak u prirodi. Slavni Opelov model vraća se između Mokke i većeg Grandlanda, a zanimljivo je da će se u budućnosti nuditi i sa sedam sjedala na svojih 4,38 metara dužine. Takva bi varijanta mogla biti posebno zanimljiva prijevoznicima, a novi Opelov SUV nudit će se kao potpuno električni model, ali i sa 48-voltnim hibridnim pogonom. 

Dizajnerski detalj koji je karakterističan za nove Opelove modele, crni 'vizor' prisutan je i ovdje i izdvaja Fronteru od ostalih vozila, a Opelov 'krilni dizajn' ovdje je  u interpretaciji s tri bloka svjetala koji su odvojeni umecima u boji karoserije. S bočne strane ističe se C-stup, a posebno su naglašeni lukovi kotača i blatobrani za robusni izgled.

Uz 4,38 m dužine treba istaknuti da je Frontera visoka 162 cm te široka 179, dok je međuosovinski razmak 267,1 cm. Kapaciatet prtljažnika je 450 litara, a preklapanjem sjedala raste na 1600. Uz to, krovni nosači se mogu opteretiti sa 240 kg.

U interijeru će u višoj razini opreme vozači imati dva ekrana od 10 inča s multimedijalnim sustavom te novi upravljač. Nudit će se dvije razine opreme Frontera i Frontera GS te još dva paketa za personalizaciju, pa je tu u osnovnoj varijanti 10" ekran ispred vozača te stanica za pametni telefon i ručna klima te električna parking kočnica i prednja LED svjetla. 

Frontera će u električnoj varijanti imati bateriju od 44 kWh s dosegom oko 310 km te 113 KS maksimalne snage i maksimalnih 140 km/h. Nudit će se još i sa 48V (898 Wh) hibridnim sustavom sa 100 ili 136 konja te DCT6 mjenjačem i maksimalnih 180 i 190 km/h brzine, ovisno o inačici.

Novu Fronteru u Zagrebu su predstavili direktor tržišta Igor Baretić, direktorica marketinga Tina Tadić i voditelj prodaje Kristijan Pišonić, koji su istaknuli da ćemo Opelov potencijalni sljedeći hit vidjeti u salonima krajem godine, u 11. ili 12. mjesecu. No cijene još nisu poznate. Inače, istaknuli su i kako Opel bilježi 15 posto rast prodaje prošle godine, sa 670.000 novih vozila na cestama. U Hrvatskoj pak u prvih šest mjeseci ove godine zauzimaju 7,6 posto udjela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Korona i problemi s dijelovima odgodili probni start fuzijskog reaktora: ITER  kreće tek 2034.?
NOVE MILIJARDE TROŠKOVA

Korona i problemi s dijelovima odgodili probni start fuzijskog reaktora: ITER kreće tek 2034.?

Zagovornici projekta nadaju se da će nuklearna fuzija osigurati klimatski prihvatljiv, gotovo neiscrpan izvor energije. Kritičari pak tvrde da su ITER već prestigli obnovljivi izvori energije.

Brett Challenger Base Dawgz dosegnuo je $2M ICO fazi; Je li to sljedeća 100x kriptovaluta?
$DAWGZ

Brett Challenger Base Dawgz dosegnuo je $2M ICO fazi; Je li to sljedeća 100x kriptovaluta?

Base Dawgz ($DAWGZ) je na pragu još jedne velike prekretnice, prikupivši 1,9 milijuna dolara u svojoj pretprodaji i brzo se približavajući granici od 2 milijuna dolara u svojoj inicijalnoj ponudi (ICO)
10 ranih znakova alkoholizma - alarmi koje ne smijete ignorirati
OSVIJESTITE SE NA VRIJEME

10 ranih znakova alkoholizma - alarmi koje ne smijete ignorirati

Ako vam se društveni život organizira oko alkohola, ako se brinete da biste mogli u nekom trenutku ostati bez alkohola i sramite se zveckanja boca - možda ste u problemu