Google danas briše stare račune i Gmail te cijeli sadržaj Diska! | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 3

Google danas briše stare račune i Gmail te cijeli sadržaj Diska!

Google danas briše stare račune i Gmail te cijeli sadržaj Diska!

Google će izbrisati sve stare i neaktivne račune, one koji nisu korišteni najmanje dvije godine. Sav sadržaj poput fotografije, kalendarskih unosa, kontakata i dokumenata s Diska bit će obrisan

VIDEO

U skladu s novom politikom tvrtke, Google briše sve neaktivne račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine. 

Zašto Google briše gmail račune?

Obrisat će gmail, fotografije, kalendarske unose, kontakte i cijeli sadržaj s Diska. To rade, kako su objasnili, da zaštite korisnike od sigurnosnih prijetnji kao što su phishing prijevare, krađa računa i spamovi. 

Iz Googlea su rekli kako kod neaktivnih računa postoji veća vjerojatnost da će biti ugroženi jer imaju stare ili ponovno korištene lozinke te imaju manje sigurnosnih provjera pa postoji 10 puta veća vjerojatnost da korisnici tih računa nemaju postavljenu dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

- Kad je račun ugrožen, može se koristiti za bilo što, od krađe identiteta do zlonamjernog sadržaja - objavili su iz Googlea koji od 1. prosinca 2023. godine, kako je ranije najavio, kreće s brisanjem.

Koje gmail račune briše Google?

Google će početi brisati račune koje su ljudi kreirali, a zatim ih više nikad nisu posjetili. Prema novim Googleovim pravilima, ako račun nije korišten ili prijavljen najmanje 2 godine, račun i cijeli njegov sadržaj (gmail, Dokumenti, Diks, Meet, Kalendar) i Google fotografije će biti izbrisan.

Nova pravila odnose se samo na osobne Google račune, ne na poslovne i školske pa se neće uklanjati računi koji su prenijeli YouTube zapise ili imaju pretplate na aplikacije ili usluge vijesti.

Korisnici su dobili više poruka prije brisanja da će im računi biti ukinuti pa su se mogli prijaviti na njega ili koristiti neki od alata koji će signalizirati Googleu da se račun koristi i tada neće biti izbrisan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu  'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura
EKSKLUZIVNO: OAZA KRAJ ŠIBENIKA

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu 'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura

Plus+ Trojac je stanove u novom šibenskom naselju kupio od kolege Milana Badelja, proslavljenog nogometnog veznjaka, prije nego što su ih sagradili. Sad su kvadrati poskupjeli

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju