Elon Musk mora opet svjedočiti pred Komisijom za vrijednosne papire i burzu zbog Twittera | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 2

Elon Musk mora opet svjedočiti pred Komisijom za vrijednosne papire i burzu zbog Twittera

Elon Musk mora opet svjedočiti pred Komisijom za vrijednosne papire i burzu zbog Twittera

Istraga nastoji utvrditi je li Musk prekršio savezne zakone o vrijednosnim papirima kada je 2022. godine kupio dionice Twittera, koje je kasnije preimenovao u X

VIDEO

Američki Savezni sud naredio je u utorak da Elon Musk mora ponovno svjedočiti pred Komisijom za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) o njegovom preuzimanju Twittera vrijednom 44 milijarde dolara.

SEC je u listopadu tužio Muska kako bi  izvršnog direktora proizvođača električnih automobila Tesle i raketne tvrtke SpaceX primorao da svjedoči nakon što je odbio doći na razgovor u rujnu za potrebe istrage. Milijarder je tada rekao da ga SEC pokušava "uznemiravati" brojnim sudskim pozivima.

Istraga nastoji utvrditi je li Musk prekršio savezne zakone o vrijednosnim papirima kada je 2022. godine kupio dionice Twittera, koje je kasnije preimenovao u X. Također pregledava izjave i podneske koje je SEC-u dao u vezi s ugovorom, ranije je izvijestila ta agencija.

Savezna sutkinja Laurel Beeler u veljači je presudila u korist SEC-a te je napisala da iako su Musk i njegov pravni tim tvrdili da SEC-ov sudski poziv u ovoj stvari predstavlja uznemiravanje milijardera, savezni financijski regulator je "unutar svojih ovlasti", a njihova sudski poziv bio je "određen i traži relevantne informacije" za njihovu istragu. Musk je zatražio reviziju te odluke.

Okružna sutkinja Jacqueline Scott Corley. u utorak je rekla: Kao što je sutkinja Beeler objasnila, istrage za koje Musk tvrdi da predstavljaju uznemiravanje su 'legitimne vladine istrage'".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Korona i problemi s dijelovima odgodili probni start fuzijskog reaktora: ITER  kreće tek 2034.?
NOVE MILIJARDE TROŠKOVA

Korona i problemi s dijelovima odgodili probni start fuzijskog reaktora: ITER kreće tek 2034.?

Zagovornici projekta nadaju se da će nuklearna fuzija osigurati klimatski prihvatljiv, gotovo neiscrpan izvor energije. Kritičari pak tvrde da su ITER već prestigli obnovljivi izvori energije.

Brett Challenger Base Dawgz dosegnuo je $2M ICO fazi; Je li to sljedeća 100x kriptovaluta?
$DAWGZ

Brett Challenger Base Dawgz dosegnuo je $2M ICO fazi; Je li to sljedeća 100x kriptovaluta?

Base Dawgz ($DAWGZ) je na pragu još jedne velike prekretnice, prikupivši 1,9 milijuna dolara u svojoj pretprodaji i brzo se približavajući granici od 2 milijuna dolara u svojoj inicijalnoj ponudi (ICO)
Nostradamus je znao točno kad će umrijeti. Za 2024. godinu je predvidio jezive katastrofe...
GODIŠNJICA SMRTI

Nostradamus je znao točno kad će umrijeti. Za 2024. godinu je predvidio jezive katastrofe...

Pisao je u stihovima na dvosmislen način i upotrebljavao francuske, talijanske i grčke riječi. Za pisanje na taj način imao je dva dobra razloga...