Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje neka pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani , a na nama je da im vjerujemo
Talijani baš sve znaju o pizzi: Deset najčešćih pogrešaka...
Odgovor na najčešće greške kod pripreme pizze, potražili smo, gdje li drugo, nego kod omiljenih susjeda Talijana.
Talijanski portal La Cucina Italiana donosi popis koji biste svakako trebali proučiti. Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje neka pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.
1. Kvasac
Da biste dobili savršenu pizzu, kvasac je od iznimne važnosti. Treba biti kvalitetan, a stručnjaci savjetuju da je 7 grama dovoljno za kilogram brašna. Što manje kvasca, duže je potrebno tijestu da se prirodno diže, što čini tijesto puno finijim.
2. Brašno
Nikako nećete pogriješiti ako odaberete brašno tipa 00 (označava najfinije bijelo brašno, pahuljasto i svijetlo). Dobro brašno jamči savršeno tijesto.
3. Lopta ili paketić?
Većina ljudi zamijesi kuglu i ostavi takvu da se diže, a Talijani predlažu da pokušate s drugačijim oblikom. Napravite pravokutnik od tijesta i krajeve lagano razvučete, preklopite preko, poput paketića. Nabori su važni kako bi se tijesto ispravno i postepeno dizalo. Više pročitajte ovdje.