'Nobuova' glavna kuharica, Eleni Manousou, otkrila je neke tajne sushija, uključujući točan način kako jesti nigiri i zašto je bolje jesti sushi bez štapića
Tajne sushija: Bolje ga je jesti s rukama nego uz pomoć štapića
Japanski restoran, u vlasništvu Roberta de Nira, Meira Tepera i Nobuyukija 'Nobu' Matsuhise, ima lokacije širom svijeta, na mjestima kao što su London, New York, Malibu, Milano, Dubai, Bahami, Melbourne i Hong Kong.
Eleni Manousou prva je Nobuova ženska glavna kuharica sa sjedištem u Marbelli. Ona je podijelila svoje savjete za jedenje sushija i najveće pogreške koje ljudi čine.
POGLEDAJTE VIDEO (ručak bez nereda):
Pokretanje videa...
Ona savjetuje da sushi jedemo rukama umjesto štapićima.
- Po mom mišljenju, sushi morate jesti rukama. To mora biti brzo, čim se sushi posluži, želite ga jesti. Umočim riblju stranu u umak od soje i jedem naopako, tako da mi riba dodiruje jezik - rekla je Manousou.
Također je rekla da je dodavanje wasabija ili japanskog hrena vašem sushiju pogreška jer će nadjačati okus. Dodala je i da ne koristite previše sojinog umaka.
- Savjetovala bih da sushi kombinirate s umakom od soje, ali samo malu količinu. Vidjela sam kako ljudi umaču sushi u umak od soje, što je pogrešno, jer će umak nadvladati okus ribe i riže - savjetovala je Manousou, a prenosi Mirror.